Wat is een scooterverzekering?


Home / Vragen / Wat is een scooterverzekering?

09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Wat is een scooterverzekering?
1.9 (37.5%) 8 votes

Wanneer je een scooterverzekering afsluit, ben je verzekerd voor alle schade die je scooter oploopt, op de manieren die in de polisvoorwaarden omschreven staan. Dit betekent dat je deze schadekosten van de verzekering terugkrijgt. Bij het afsluiten van een scooterverzekering kun je kiezen uit verschillende dekkingen:


~

De verplichte verzekering:

  1. de WA dekking
  2. De aanvullende verzekering: de WA+ dekking
  3. De all risk dekking

Wat heb je aan een royementsverklaring?

Bij het afsluiten van een verzekering is het van belang om de verschillende verzekeraars goed met elkaar te vergelijken: deze kunnen namelijk per soort dekking nogal van elkaar verschillen in prijzen en voorwaarden.

In ons overzicht vind je de verzekeraars waar het meest voor wordt gekozen, en kun je de meest belangrijke punten met elkaar vergelijken.

Opmerking:
Bij het afsluiten van een verzekering is het van belang om de verschillende verzekeraars goed met elkaar te vergelijken: deze kunnen namelijk per soort dekking nogal van elkaar verschillen in prijzen en voorwaarden. In ons overzicht vind je de verzekeraars waar het meest voor wordt gekozen, en kun je de meest belangrijke punten met elkaar vergelijken.

Wat is een verzekering voor scootersMet een scooterverzekering verzeker jij jezelf voor de verplichte wettelijke aansprakelijkheid. De WA dekt altijd de schade die je aan derden toebrengt.

Deze verzekering geldt voor de voertuigen hieronder met een gele of een blauwe nummerplaat:

  • Snorfietsen
  • Scooters
  • Bromfietsen
Image

Scooter verzekeren voor diefstal

Je kunt diefstal van jouw scooter en zelfs schade aan de scooter, zelfs wanneer jij die hebt verzorgd, mee laten verzekeren. De meeste verzekeringsmaatschappijen hebben de mogelijkheid voor het nemen van een ‘All-risk verzekering’.

Opmerking:

Schade die veroorzaakt door brand of ontploffing maar ook door een storm, een diefstal, joyriding of schade ontstaan door een botsing met dieren en schade door een botsing of aanrijding etc. wordt allemaal verzekerd

Wanneer je een scooterverzekering met een wettelijke aansprakelijkheid dekking of een WA met een diefstaldekking afsluit dan is het slim om ook de verhaalrechtsbijstand- verzekering hierbij af te sluiten, zo hoef je zelf de schade niet te verhalen wanneer een derde deze toebrengt.

Vergelijk de scooterverzekering

Geen gedoe met afsluiten. In minder dan 5 min heeft u de polis voor de scooterverzekering in uw inbox. Vergelijk & sluit online een scooter verzekering. Daarom heeft onze redactie een vergelijking geplaatst. Zo is het mogelijk eenvoudig zien wie en welke geschatte premie en dekking voor jou slecht of juist goed zijn.

Is je vraag beantwoord?

Dat is goed. We zouden het leuk vinden als je dit antwoord op social media deelt zodat je meer mensen kunt informeren door middel dit artikel te delen.Heb je een andere vraag dan kun je hier zoeken.