Is een Wa scooterverzekering Verzekering verplicht?


Home / Vragen / Is een Wa Verzekering verplicht? scooterverzekering.

09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Is een Wa Verzekering verplicht? scooterverzekering.
5 (100%) 1 vote

Wilt u de weg op met een brommer of scooter dan bent u in Nederland verplicht minimaal een wettelijk aansprakelijkheid motorrijtuigen af te sluiten.

Wel verplicht

Wilt u de weg op met een brommer of scooter dan bent u in Nederland verplicht minimaal een wettelijk aansprakelijkheid motorrijtuigen af te sluiten. Deze WA verzekering dekt de materiële en lichamelijke schade die u met uw brommer veroorzaakt bij anderen.

Aanvulling op de WA Dekking?

U kunt ervoor kiezen deze standaard WA dekking uit te breiden. Bij de WA plus diefstal dekking bent u bovenop de WA dekking verzekerd voor schade aan uw brommer die u niet zelf veroorzaakt zoals storm of brand of diefstal. Bij de WA plus aanrijding dekking bent u niet verzekerd voor diefstal maar wel voor schade die uzelf aan uw brommer veroorzaakt. U bent dan onder andere verzekerd bij slippen, botsen, omslaan, van de weg raken en te water raken.


Image

Meest complete scooterverzekering verplicht?


Nee, deze verzekering is niet verplicht! Wel optioneel, Wil je voor zowel diefstal als aanrijding verzekerd zijn kies dan voor de WA plus diefstal plus aanrijding dekking. Kijk voor de volledige dekkingen en uitsluitingen in de voorwaarden.


Is je vraag beantwoord?

Dat is goed. We zouden het leuk vinden als je dit antwoord op social media deelt zodat je meer mensen kunt informeren door middel dit artikel te delen.Heb je een andere vraag dan kun je hier zoeken.