SRN – scooter recycling Nederland

~ Home / Nieuws / SRN – scooter recycling Nederland
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
SRN – scooter recycling Nederland
5 (100%) 1 vote
.:.

Wat doet de SRN (Scooter Recycling Nederland)? In maart 2012 is de recycling van scooters en bromfietsen van start gegaan. Ook wel SRN genaamd. Bovag, RAI vereniging en autorecycling Nederland hebben dit initiatief samen opgezet. Autorecycling Nederland is eerder met de recycling van auto’s gestart.


Artikel inhoudsopgave


De ervaring die hier is opgebouwd wordt weer gebruikt voor de recycling van bromfietsen en scooters. Per jaar worden 60000 bromfietsen en scooters nieuw verkocht. Daarnaast worden er ook veel bromfietsen en scooters afgedankt. Aan deze oude scooters en bromfietsen zitten nog veel materialen die goed gerecycled kunnen worden. Het is van belang de branche dit goed en milieuverantwoord organiseert.

Wat doen ze precies bij SRN?

We vroegen het aan SRN: SRN, zoals we het afgekort noemen is een initiatief van RAI vereniging en Bovag. Wij hebben samen dit initiatief genomen omdat we willen dat scooters die we zelf in de markt verkopen ook weer op een verantwoorde manier teruggebracht worden in het milieu, en de reststoffen hergebruikt kunnen worden. De leden van RAI vereniging, de scooter importeurs vinden het heel belangrijk dat Scooter Recycling Nederland een groot succes wordt. Dat betekent dus dat ook de importeurs die geen lid zijn van RAI vereniging mee zouden moeten doen aan de recycling van scooters. En pas dan kunnen we echt zeggen dat we echt bijdragen aan een schoner milieu.


Waar is het goed voor

Bij SRN werkt het op dezelfde manier als bij ARN. De scooters worden in ontvangst genomen in een demontagebedrijf. Die verwijdert de banden, de vloeistoffen en de accu. Daarna kan het restant, net als de auto’s, naar een shredder.
De shredder vermaalt het restant van de scooter. Waarbij het metaal van het restant, dat noemen ze ook wel shredderafval, wordt gescheiden en dat shredderafval wordt weer verwerkt bij ARN recycling in onze scheidingsfabriek tot weer bruikbare grondstoffen. Zo is de cirkel ook voor scooters helemaal rond. ARN biedt de mobiliteitsbranche een foodservice dienstverlening aan op het gebied van recycling, duurzaamheid en milieu. Met de ervaring en het succes van ARN gaat SRN samen met Bovag en RAI tot een daverend succes maken.

Scooters recycling = win win situatie


Samen met RAI

Samen met RAI vormen we het bestuur van SRN. en ik vind het belangrijk om te melden dat deze rollen die we daar vervullen onbezoldigd zijn. SRN is een stichting zonder winstoogmerk. We hebben onze leden gevraagd wat de eerste ervaringen met SRN waren. We hebben heel veel nuttige informatie daaruit gekregen waar we heel goed naar geluisterd hebben. Dat resulteert in veranderingen die u op langere termijn bij SRN zult zien. Maar ook op de korte termijn, zeer korte termijn zullen een aantal belangrijke wijzigingen worden doorgevoerd.


Nieuwe scooter of brommer recyclen.


Gevolgen van de SRN op de scooterverzekering

Bij een nieuwe scooter of bromfiets betaalt de klant de verwijderingsbijdrage die vermeldt staat op de verkoopfactuur. Dit bedrag int de importeur dan weer via de serviceprovider voor wie de kentekenaanvraag wordt verwerkt. Wanneer de oude scooter of bromfiets wordt afgedankt kan de klant deze bij de dealer inleveren. Hij krijgt daarvoor een vrijwaring. Het gemotoriseerde tweewielerbedrijf zorgt dan dat het voertuig op een goede manier verwerkt en daarna gerecycled wordt.

Via social Media

Ik ben heel erg blij met de komst van SRN. Omdat je tegenwoordig toch met je scooter veel meer verplichtingen hebt omdat je een kenteken hebt. Door de komst van SRN is het nu mogelijk om de scooter nu gewoon bij een bekende dealer in te leveren zonder dat je daar extra kosten aan hebt. Je levert je scooter gewoon in, krijgt een vrijwaring zodat je niet meer hoeft te verzekeren en je scooter gewoon op een goede milieuverantwoorde manier wordt gedemonteerd en gerecycled.

Belangrijke ontwikkelingen

Bij een nieuwe scooter of bromfiets betaalt de klant de verwijderingsbijdrage die vermeldt staat op de verkoopfactuur. Dit bedrag int de importeur dan weer via de serviceprovider voor wie de kentekenaanvraag wordt verwerkt. Wanneer de oude scooter of bromfiets wordt afgedankt kan de klant deze bij de dealer inleveren. Hij krijgt daarvoor een vrijwaring. Het gemotoriseerde tweewielerbedrijf zorgt dan dat het voertuig op een goede manier verwerkt en daarna gerecycled wordt.
Ik ben heel erg trots op de Bovag, de RAI en de ARN dat zij zelf het initiatief hebben genomen om scooters en bromfietsen op een goede manier te recyclen. Niet meer in het eigen schuurtje bij de consument thuis met alle gevolgen van dien. Accu’s in de kliko, olie in de gootsteen, dat willen we niet. We willen het op een schone verantwoorde manier en als Kamerlid zeg ik er ook bij dat ik het mooi vind dat de branche het zelf op pakt. Niet via wetgeving opgelegd van bovenaf maar juist door de branche zelf opgepikt, regulering, laat ook zien dat we in Nederland heel veel kunnen met elkaar. De Bovag, de RAI en ARN doen dat, ik ben er trots op, en ik vind het een fantastisch initiatief.