Elektrische scooter verzekeren?

Een elektrische scooter verzekering kost meer dan een gewone scooterverzekering. Dit is zo omdat elektrische scooters ook duurder zijn dan normale scooters.


~ Home / Scooterverzekering / Elektrische E-bike verzekering
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Elektrische E-bike verzekering
5 (100%) 1 vote
.:.

Is een verzekering voor een elektrische scooter duur?

Toch kan je vanaf enkele euro’s al een elektrische scooterverzekering afsluiten. Alle schade die je bij andere veroorzaakt is dan gedekt. Met aanvullende dekkingen kun je deze basisverzekering dan uitbreiden.
Tegen bijvoorbeeld diefstal, beschadigingen, accu’s en overige schade kun jij je nog meer laten verzekeren. Hoe meer je gedekt wilt hebben, hoe meer je betaalt.

Wat doe ik wanneer ik schade heb?

Regelmatig is er een scooter bij een ongeval betrokken of is er op een andere manier schade. Dit is wat je moet doen wanneer je schade hebt opgelopen:
.
  1. Doe geen toezeggingen over schuld- of schadevergoedingen;
  2. Vul een schadeformulier in;
  3. Meld het bij de politie en noteer de gegevens van de getuigen en de betrokkenen;
  4. Fotografeer de situatie, bijvoorbeeld met smartphone;
  5. Kijk of je vervangend vervoer kunt krijgen.

Hoe moet mijn elektrische scooter op slot staan?

Ons advies is dat je de elektrische scooter altijd binnen op slot staat. Wanneer dit geen mogelijkheid is dan moet je de scooter altijd aan een object vastzetten, bijvoorbeeld een rek of een lantaarnpaal. Een categorie 3 ART-Veiligheidsslot is het beste om de elektrische scooter mee vast te zetten. Het slot moet niet op de grond liggen, dan kunnen criminelen hebben namelijk gemakkelijk met een zwaar object open krijgen.

Mag ik de elektrische scooter opvoeren?

Nee. Het is niet toegestaan om de elektrische scooter op te voeren. De scooter is niet verzekerd wanneer blijkt dat hij opgevoerd is. Je moet dus goed onthouden dat alle kosten voor jou zijn wanneer er toch schade ontstaat of je in een ongeval komt.
Image

Waarom moet je wel, een elektrische scooter verzekering nemen?


Wanneer je jouw elektrische scooter verzekering tegen schade en diefstal wilt beschermen dan neem je een elektrische scooter verzekering, boven ben je het verplicht. De elektrische scooter heb je in plaats van een benzine scooter. Hij is veel milieuvriendelijker doordat hij met een elektrische motor rijdt. Maar hier bovenop heb je met een elektrische scooter geen last van stank of het irritante brom geluid dat je wel met een normale scooter rijdt.
De accu is voor jouw elektrische scooter zoals fossiele brandstof voor een normale scooter. Aanbieders geven meestal aan hoever je kunt komen met de accu van de scooter. Je hebt twee verschillende soorten accu’s; lood accu’s en lithium accu’s. Lood accu’s kosten minder dan lithium accu’s, maar ze gaan niet zo lang mee.
Ongeveer drie jaar gaan ze mee. Lithium accu’s kosten dus meer, maar ze hoeft niet zo snel te vervangen. En lithium accu’s zijn ook nog eens een stuk lichter. Beide accu’s doen het goed, maar de elektrische scooter verzekering kan wel andere voorwaarden hebben voor een andere accu.

Elektrische scooter verzekering die goedkoop is?

Wil jij een goedkope elektrische scooter verzekering nemen? Het overzicht dat je op Goedkope.nl vind kan je dan het beste even bekijken. Goedkope.nl analyseert het web dagelijks opzoek naar aanbiedingen en goedkope verzekeringen, hierdoor is er elke dag een actuele opzet van de goedkope elektrische scooter verzekeringen. Gemiddeld kost het je 30 euro per jaar voor een scooterverzekering, dat valt dus nog mee.
Image

Het opladen van de elektrische scooter?

Het hoeft dus niet veel te kosten om een elektrische scooterverzekering af te sluiten. Maar hoe gaat dat met de accu opladen? Dat is nou een voordeel van de elektrische scooter. Zowel in gebruik als verbruik zijn deze scooters erg goedkoop, Het opladen van de scooter kost ongeveer 20 tot 40 eurocent. Dat is in vergelijking ongeveer 10x goedkoper dan bij een benzine scooter.

Elektrische scooter premie?

Het soort elektrische scooter dat je rijd, het bouwjaar en jouw woonplaats bepalen allemaal de premie die je betaalt. De uiteindelijke premie kan daarom verschillen dan wat hier staat. Het is dus altijd verstandig om de premie te vergelijken tussen verzekeraars. De gegevens die je op de website van deze verzekeringsmaatschappijen moet je hierbij gebruiken.