Logo van Centraal Beheer

De scooterverzekering van ANWB

“In vrijheid en met plezier reizen en bewegen”


De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB is opgericht in 1883. De ANWB had vanaf het begin af aan al een eigen dagblad, namelijk ‘de kampioen’. De ANWB is een vereniging die dienstverlening aanbiedt aan haar leden. De ANWB kent iedereen misschien van de wegenwacht, maar de ANWB biedt ook verzekeringen aan. Zo kan je ook een scooterverzekering afsluiten bij de ANWB. Daarnaast streeft de ANWB er naar om een aandeel te leveren aan een duurzame samenleving.

De Scooterverzekering van de ANWB is voor leden van de ANWB maar ook voor niet-leden een interessante optie. Ben je een AWNB lid? Dan krijg je met een ANWB Scooterverzekering gratis pechhulp, wanneer er een probleem is zal je er dus nooit helemaal alleen voor staan.

Scooterverzekering dekking

Beschadiging aan andermans eigendom Ja
Beschadiging aan persoonlijk eigendom Optie
Diefstal Optie
Beschadiging door vuur of weersomstandigheden Optie
Schade opzittenden Optie
Pechhulp Optie
Rechtsbijstand Optie
Administratiekosten € 0
Eigen Bijdrage € 0
Polisvoorwaarden Download 

(polis) Documenten


ANWB scooterverzekering

De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB, is gestart in 1883. Misschien kent u de ANWB wegenwacht? Daarnaast biedt de ANWB ook verzekeringen aan.Contactgegevens


Vragen?

Heb je vragen? We geven je geen persoonlijk advies en kunnen je ook niet vertellen welke het beste bij jou past. Wel kunnen we algemene vragen beantwoorden…


Beoordeling?

Wat vinden mensen van ANWB
.Bekijk de klantbeoordeling


Meest gestelde vragen & antwoorden

Over ANWB Scooterverzekering…


+
Het is mogelijk om het kenteken te schorsen, dit kan bij de RDW. Zodra het kenteken geschorst is mag de brommer niet meer op de openbare weg staan en natuurlijk zeker niet rijden. Vanaf de datum van de schorsing is de polis op te schorten. In Mijn Meeùs kan de polis beëindigd worden. Zodra het kenteken weer actief is kan dezelfde polis weer worden geactiveerd.
Meer informatie
+
Scooter verzekeren zonder rijbewijs?
Het klinkt aantrekkelijk om je ouders een verzekering voor jou te laten afsluiten, omdat zij een lagere premie betalen. Omdat zij dan echter staan geregistreerd als bestuurder terwijl jij de weg op gaat, kan je verzekeraar weigeren uit te keren in het geval van schade. Hierom is het niet aan te raden om je ouders een verzekering voor je te laten afsluiten.
+
HOE MOET IK EEN SCOOTER OVERSCHRIJVEN (OP NAAM) Wanneer je een nieuwe scooter koopt is het in Nederland verplicht, deze scooter op een naam zetten. Het Rdw erkend voertuig bedrijf dat bevoegd is om deze scooter op je naam te zetten. Dit kantoor moet (VT) bevoegd zijn. Wat staat voor "tenaamstelling Voertuigbranch" Als dit niet lukt kan het ook op het postkantoor...
+
BEN IK VERZEKERD ALS JE EEN AUTORIJBEWIJS BEZIT EN OP EEN SCOOTER WILT RIJDEN? Indien je in het bezit bent van een geldig Nederlands autorijbewijs Categorie B, of Motorrijbewijs Categorie A. Dan hoef je geen apart bromfietsrijbewijs te hebben. Dit wordt automatisch bijgeschreven op je rijbewijs. Je hoeft hiervoor ook geen apart bromfietsexamen te doen. bron rijksoverheid.nl
+
Je moet minimaal 16 jaar zijn als je een scooter wilt overschrijven. Veder moet je ook in Nederland wonen en in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. Veder zijn de tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs nodig om een scooter op naam te zetten.
+
Niet bij elke scooterverzekeraar betaal je 21% assurantiebelasting. Bij sommige scooterverzekeraars zit de assurantiebelasting al meegerekend in de premie per maand. De assurantiebelasting wordt dus in ieder geval altijd wel betaald.
+
Je kan wijzigingen altijd doorgeven. Hiervoor moet je altijd het adres van de verzekeraar hanteren. Kijk onder het kopje “aanbieders scooterverzekeringen” voor het overzicht scooterverzekeraars met de bijbehorende adres gegevens en polisvoorwaarden etc.
+
Als jij de eigenaar bent van de scooter is het wettelijk verplicht om het voertuig te verzekeren (wa) . De w.a. verzekering staat voor ‘wettelijke aansprakelijkheid’. In het wa verzekeringspakket zijn bepaalde risico’s gedekt.
+
Ja je kunt hier op de site direct naar de juiste verzekeringsaanvraag module worden doorgestuurd.
+
In Nederland geldt dat jouw voertuig verzekerd moet zijn zodra het kenteken op jouw naam staat. Je moet dus minimaal een WA verzekering hebben zodra jij de eigenaar bent. Dit heet ook wel een verzekeringsplicht. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een meer uitgebreide dekking, zoals een WA plus Diefstal dekking of WA plus Casco dekking.

ANWB Scooterverzekeringen 

De Wegenwacht Service voor bromfietsen helpt je altijd zo snel als mogelijk weer op jouw weg wanneer je onderweg schade of pech krijgt. Deze aanvullende dekking van ANWB bij de scooterverzekering is handig  omdat je niet alleen verzekerd bent voor schade of een aanrijding.

Ook ben je met een ANWB Scooterverzekering altijd zeker van een complete dekking. Welke dekking je ook zou kiezen. De WA ANWB Scooterverzekering is het voordeligst, maar deze dekt alleen voor schade die je aan anderen toebrengt.

 

.
.

.
Wil je dat schade aan jouw eigen bromfiets ook verzekerd is? Dan is de Scooterverzekering van de ANWB met beperkt casco of zelfs met allrisk dekking een betere keuze. Je bent dan verzekerd voor diefstal maar ook schade van een storm of regen, soms ben je zelf verzekerd voor schade die je zelf toebrengt, zolang het maar niet met opzet is gegaan.

De grote naamsbekendheid van Centraal Beheer is voor veel mensen een reden om voor deze verzekeraar te kiezen ondanks de hoge premie. Centraal Beheer is een verzekeraar met een vertrouwd imago maar een hoge maandelijkse premie.

Voordelen van ANWB

Hieronder de voordelen van de ANWB Scooterverzekering

  • ANWB Pechhulp mogelijk
  • Gratis 1 jaar aanschafwaardegarantie
  • Neem je schadevrije jaren mee