Mijn scooter is beschadigd, Help!


Wat je moet doen tijdens schade aan je eigen of andermans scooter.
 
~ Home / scooter-schade / Een beschadiging aan eigen of andermans scooter doorgeven
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Een beschadiging aan eigen of andermans scooter doorgeven
5 (100%) 1 vote
.:.
Het is fijn om te weten wat je kunt verwachten wanneer je schade hebt aan je scooter. Hiervoor hebben wij een opsomming gemaakt van verschillende schades. Wil je meteen de schade melden? Dan kun je het formulier onderaan de pagina invullen.

Elk scenario wordt beschreven als jij of iemand anders schade heeft aan de scooter. Je zult door dit artikel geen belangrijke informatie missen.


Schade met de scooter,

welke stukken moet ik aanleveren?


Bij de scooterverzekering. Vervelend dat u schade heeft aan uw eigen scooter, of dat er schade is ontstaan bij andermans eigendom. Er zijn behoorlijk wat procedure’s. Maar de volgende stukken moet je bij schade in iedergeval altijd aanleveren:

En...

  1. Het aanrijdingsformulier ingevuld
  2. Het politierapport wanneer je dit hebt
  3. Een indicatie van het schadebedrag
  1. Wanneer onderdelen of de gehele scooter is gestolen dan moet je aangifte doen bij de politie. Wanneer je een verzekering met WA plus diefstal dekking, WA plus Beperkt Casco of WA plus Casco hebt dan wordt dit verzekerd.
.

Onderdelen scooter / brommer gestolen?

Wanneer er onderdelen zijn weggehaald dan kun je een indicatie van de schade bij een reparateur aanvragen. Wanneer dit bedrag bekend is dan zullen wij bepalen of het inschakelen van een schade expert nodig is.

Scooter / brommer gestolen?

Wanneer het gaan om de gehele scooter die gestolen is dan moet je direct aangifte bij de politie doen.Wanneer er schade aan de gehele scooter door diefstal is gedaan dan moet je dit melden aan De schadestichting VBV op de groene kaart kun je het nummer vinden.

Teruggevonden binnen 30 dagen tijd?

Wanneer jouw scooter of scooter binnen 30 dagen is teruggevonden dan moet je contact opnemen met jouw verzekeraar.

Schade melden: een eenzijdig ongeval

  1. Wanneer het inderdaad gaat om een eenzijdig ongeval dan wordt dit alleen gedekt door de WA plus Casco Dekking.

Andere dekkingen dekken deze schade niet op de scooterverzekering.

Image

Het gaat hierbij om schade van:

  1. Vallen;
  2. Van de weg raken;
  3. Botsen

Het melden van stormschade

De dekkingen WA plus Beperkt Casco dekking en WA plus Casco dekking dekken stormschade.
Je wilt gebruik maken van de scooterverzekering en meld de schade aan je scooter bij de verzekeraar. De stormschade is online te melden. Wel moeten wij een indicatie van het schadebedrag ontvangen. Soms kun je de schade inschatten door te praten met een reparateur en te vragen naar het schadebedrag. Als het bedrag hoger is dan € 400 euro, laat de verzekeraar de schade aan je scooter, door een schade-expert vaststellen. Dit zijn onafhankelijke personen en bedrijven.
Je hebt een volledige cascoverzekering en jouw scooter is betrokken bij een ongevallen

#!?#-

Schade melden: bij aanrijding met de tegenpartij andere bestuurder

Je moet de schade verhalen bij de tegenpartij wanneer hij de volledige schuld op zich draagt. Heb je alleen WA of beperkt casco dekking? Dan moet je meestal de schade indienen bij de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij wanneer je alleen een WA of een beperkt casco dekking hebt. Je kunt eventueel gebruik maken van de 112- schadeservice wanneer jouw verzekering bij ons loopt, dit is een schade servicebureau die enige schade zal proberen te verhalen op de verzekering van de tegenpartij.

Je moet een aanrijdingsformulier invullen samen met de tegenpartij wanneer er een aanrijding is geweest met een tegenpartij betrokken. Dit moet direct gebeuren! Als je soms een dag later het formulier wilt invullen, kan de tegenpartij doen alsof er niets is gebeurt, en valt er niets meer te verhalen!


#!?#-

Schade melden: Ik ben schuldig aan het ongeluk

Wanneer het inderdaad jouw schuld was dan verlies je een deel van jouw no-claim korting of bonus-maluskorting. Dan moet je schade zo snel als mogelijk melden en de bijbehorende stukken meesturen met het onderstaande formulier.


#!?#-

Schade melden: De tegenpartij heeft schuld

Image
Soms kun je de schade inschatten door te praten met een reparateur en te vragen naar het schadebedrag. Als het bedrag hoger is dan € 400 euro, laat de verzekeraar de schade aan je scooter, door een schade-expert vaststellen. Dit zijn onafhankelijke personen en bedrijven.


Rechtsbijstandverzekering

Wanneer je ook een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten dan kun je ook hier de schade melden. Dit kan bij een rechtsbijstandverzekering die je samen met jouw bromfiets verzekering hebt afgesloten of eventueel of op een particuliere/ of zakelijke rechtsbijstandverzekering. 

WA plus Casco of allrisk verzekerd?

WA plus Casco of allrisk verzekerd? In dit geval kun je op jouw WA plus Casco Verzekering de schade melden, die wordt dan door de verzekeringsmaatschappij verhaald op de tegenpartij wanneer zij jou het geld hebben uitgekeerd.


Wat te doen?

Ja, enorm veel overeenkomsten en ook afwijkingen bij scooter verzekeraars. Hierdoor is het meestal moeilijk om in te schatten bij welke verzekering jij nu het beste kunt verzekeren.

Je kunt kijken naar de beoordeling van de gebruikers. Hierdoor worden soms ook ervaringen van schade melden kenbaar.

Zonder gedoe. Een scooterverzekering vergelijken en sluiten, of brommer verzekering. in minder dan 5 min in geregeld.