Welke stappen moet je schade aan je scooter doorgeven.


Het is altijd vervelend als er schade is gereden met je scooter. De schade kun je in vier stappen doorgeven
 
~ Home / scooter-schade / Schade melden aan de scooter
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Schade melden aan de scooter
5 (100%) 1 vote
.:.
Dat is niet niks! Op de scooter heb je een aanrijding gehad. Wij hopen natuurlijk dat er met jou niks aan de hand is en dat er enkel schade aan de scooter is.

Wat je nu precies moet doen is zeker niet voor iedereen duidelijk. Als je jouw scooter verzekering wilt gebruiken dan moet de schade gemeld worden bij de tussenpersoon of aan de verzekeraar zelf. Met de tegenpartij kun je meestal een aanrijdingsformulier invullen.

Hiervoor moeten jullie eerst wel allebei eerst tot rust gekomen zijn en op een veilige plek zijn om rustig het aanrijdingsformulier in te vullen.

Per situatie hebben wij hieronder de stappen aangegeven, volg deze stappen en dan komt alles weer op zijn pootjes terecht.
.

#1

Jij bent NIET aansprakelijk.


Wanneer jij niet aansprakelijk bent voor de ontstane schade en er wel schade is dan moet je de onderstaande stappen volgen.
 1. Inventariseer welke schade er aan jouw scooter is gedaan
 2. Ga met de tegenpartij zodra jullie kalm zijn naar een veilige plek om hier zo compleet als mogelijk het aanrijdingsformulier in te vullen.
 3. Wanneer je het volledig eens bent de gegevens van de tegenpartij kun je het formulier onderteken. In het vakje ‘Mijn opmerkingen’ moet je aangeven of er een meningsverschil is.
 4. Het aanrijdingsformulier kun je vervolgens naar jouw verzekeringsmaatschappij sturen

#2

Jij bent WEL aansprakelijk.

Volg onderstaand als Jij aansprakelijk bent voor het ongeval / ongeluk waarbij je bent betrokken. Als jij zelf aansprakelijk bent voor de schade die is opgelopen bij de aanrijding moet dus de onderstaande stappen ondernemen:
 1. Inventariseer welke schade er aan jouw scooter is gedaan
 2. Ga met de tegenpartij zodra jullie kalm zijn naar een veilige plek om hier zo compleet als mogelijk het aanrijdingsformulier in te vullen.
 3. Onderteken nu zelf het aanrijdingsformulier.
 4. Het aanrijdingsformulier kun je vervolgens naar jouw verzekeringsmaatschappij sturen en zij zullen de rest met de tegenpartij regelen.

#3

Tegenpartij is schuldig. En alleen een WA-dekking bij je scooterverzekering.

 1. Inventariseer welke schade er aan jouw scooter is gedaan
 2. Ga met de tegenpartij zodra jullie kalm zijn naar een veilige plek om hier zo compleet als mogelijk het aanrijdingsformulier in te vullen.

#4

Volledige cascoverzekering en scooter schade opgelopen

Je hebt een volledige cascoverzekering en jouw scooter is betrokken bij een ongevallen

Wanneer je een volledige cascoverzekering hebt en je bent bij een aanrijding betrokken dat zijn dit de stappen die moet volgen.

 1. Inventariseer welke schade er aan je brom- scooter is gedaan
 2. Als de tegenpartij ook in orde is, kunnen jullie op een veilige plek gaan staan, om zo in alle rust het aanrijdingsformulier in te vullen.
 3. Onderteken nu zelf het aanrijdingsformulier. Ook de tegenpartij moet tekenen.
 4. Het schadeformulier / aanrijdingsformulier kun je vervolgens naar je scooterverzekering- maatschappij sturen

#4

Er zijn twee manieren waarop je schade kunt claimen van de tegenpartij

In sommige gevallen kun je geld terug krijgen in de vorm van een schade-vergoeding. Ofwel een schade-claim.

  1. Als jouw WA-dekking is aangevuld met een verhaalservice dan kun het aanrijdingsformulier naar jouw tussenpersoon of naar de verzekeringsmaatschappij zelf sturen, zij zullen de schade dan voor jou bij de tegenpartij verhalen.
 2. Je hebt een WA-dekking maar je hebt hier geen verhaalservice bij. In dit geval moet jij zelf de schade gaan verhalen op de tegenpartij. Je moet de verzekeraar van de tegenpartij schriftelijk benaderen en hier een kopie van het aanrijdingsformulier bijvoegen. Je wilt in dit geval wel contact blijven houden met de tegenpartij zodat je ervan verzekerd bent dat de schade wordt afgehandeld.


schade melden scooter

Ik kan de schade niet inschatten. Nu een schade-expert inschakelen?

De verzekeraar kan bij beperkte schade aangeven dat je de scooter zelf mag laten repareren maar als de schade erger is dan zal er een schade-expert komen om de schade te taxeren.


Geen scooterverzekering?
Wanneer je geen scooterverzekering hebt of je jouw verzekering wilt veranderen dan kun je via onze website de scooterverzekering vergelijken, afsluiten of uitbreiden.