Royementsverklaring scooterverzekering.

Een bewijs van de opgebouwde schade jaren…

royamentsverklaring

Een royementsverklaring is een officiële verklaring welke je krijgt van jouw verzekeringsmaatschappij wanneer je jouw scooterverzekering, autoverzekering of motorverzekering beëindigt.

Als je een nieuwe verzekering voor je scooter wilt gaan afsluiten moet je schadevrije jaren invoeren. Dit kan doordat je bewijs hebt van de verzekeraar, namelijk een: ‘royementsverklaring’Wat heb je aan een royementsverklaring?

Met een royementsverklaring kun jij jouw schadevrije jaren bewijzen bij het afsluiten van een nieuwe verzekering. Dankzij deze schadevrije jaren kun je korting krijgen op zowel jouw scooterverzekering, autoverzekering als bromfietsverzekering


Is de royementsverklaring altijd geldig?


  • Deze royementsverklaring geldt niet voor altijd, hij is één jaar geldig.

De verzekeringsmaatschappij van jouw oude autoverzekering, scooterverzekering of motorverzekering geeft hem maar één keer af.


Hoe gebruik ik mijn royementsverklaring?

Je moet de originele verklaring aan jouw nieuwe verzekeraar afgeven. Met de royementsverklaring bepaalt de nieuwe verzekeraar de korting op de premie.

Opmerking:
Hiervoor wordt meestal een bonus-malus ladder gebruikt. De korting komt hiermee automatisch op het polisblad te staan.Wat als ik de royementsverklaring papieren kwijt raak?

Dat is helemaal niet fijn maar jouw nieuwe verzekeraar kan gelukkig wel een database die we roy-data noemen raadplegen. Hierin staan alle royementsgegevens van:

  • Alle motorrijtuigen sinds 2007.
  • Hierin kan de verzekeringsmaatschappij direct zien of je recht op eventuele korting.
  • Door de opgebouwde schadevrije jaren.

Royamentsverklaring meenemen?

Opmerking
Via de vergelijker kan jij een, brommer of scooterverzekering vergelijken ook direct afsluiten. Hierbij kun je de royementsverklaring van een vorige verzekering via email of via post gewoon meesturen.


Meestal kun je de royementsverklaring alleen voor eenzelfde soort verzekering gebruiken, maar bij sommige scooterverzekeringen is het soms zelfs mogelijk op jouw opgebouwde schadevrije jaren naar een ander soort verzekering mee te nemen.Dit kan bijvoorbeeld wanneer je van een scooterverzekering naar een autoverzekering gaat.