Hoeveel betaal je voor een Scooterverzekering?


Hoe hoog de premie zal zijn maandelijks voor je scooter te verzekeren…
 

~ Home / Premie Geld / Hoe word de premie berekend
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Hoe word de premie berekend
5 (100%) 1 vote
.:.

Inhoudsopgave

.:.

De kosten hangen af van de dekking die je neemt, het type scooter wat je hebt, het bouwjaar, jouw woonplaats, jouw leeftijd en het aantal schadevrije jaren. Bij het berekenen van de premie denken ze hier allemaal aan.


Image

Premie hangt af van deze factoren:

De kosten hangen af van de dekking die je neemt, het type scooter wat je hebt, het bouwjaar, jouw woonplaats, jouw leeftijd en het aantal schadevrije jaren. Bij het berekenen van de premie denken ze hier allemaal aan.

  1. Het soort brommerverzekering
  2. Merk van de scooter
  3. Bouwjaar de scooter
  4. Jouw woonplaats
  5. Jouw leeftijd
  6. Schadevrije jaren

Soort scooterverzekering

Meestal heeft u de keuze tussen een WA verzekering of een allrisk verzekering.


Opmerking:
Het verschil hiertussen is vooral dat een WA verzekering je alleen dekt voor schade die je aan een tegenpartij brengt en een allriskverzekering je ook dekt voor schade aan jouw scooter of scooter. Voor een allrisk verzekering is de premie dus ook hoger dan alleen WA.


Merk van de scooter

Voor bepaalde merken scooters en brommers heb je meer betaald, en worden dus ook sneller gestolen. Hierdoor kan de premie dus meer worden.Bouwjaar de scooter

Het herstellen van schade aan een nieuw scooter of scooter kost meer dan aan een ouder model. Voor een nieuwe model zal je dus ook meer premie moeten betalen.


Jouw woonplaats

Er kleven een aantal risico’s aan het wonen in de stad. Zo heb je meer kans op een aanrijding en is er meer kans op vandalisme of zelfs diefstal van jouw scooter of scooter. Wanneer je in een stad woont betaal je dus meer premie.


Jouw leeftijd

Image

Jonge bestuurders zorgen gemiddeld voor meer schade dan oudere bestuurders. De premie van jouw Scooterverzekering hangt dus ook af van jouw leeftijd.


Schadevrije jaren

Schadevrije jaren werken erg simpel: hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt. Elk jaar dat je op eigen naam verzekerd bent en geen schade hebt geclaimd telt als 1 schadevrij jaar.

Wanneer je veel van deze jaren opbouwt, dan zal de verzekeringsmaatschappij jou als iemand met laag risico zien en gaat de premie omlaag.


Wat te doen?

Ja, enorm veel overeenkomsten en ook afwijkingen bij scooter verzekeraars. Hierdoor is het meestal moeilijk om in te schatten bij welke verzekering jij nu het beste kunt verzekeren. Je kunt kijken naar de beoordeling van de gebruikers. Hierdoor worden soms ook ervaringen van schade melden kenbaar.

Zonder gedoe. Een scooterverzekering vergelijken en sluiten, of brommer verzekering. in minder dan 5 min in geregeld.