Bonus Malus Korting

Bij een scooterverzekering?


 

~ Home / Premie Geld / Bonus Malus korting
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Bonus Malus korting
5 (100%) 1 vote
.:.
Image
Inhoudsopgave:
.:.
Bij alle verzekeringsmaatschappijen maken gebruik van de Bonus-Malus-regeling voor hun scooterverzekering.Bonus-Malus is latijn en staat voor slecht en goed.
Dit houdt in dat je korting kunt krijgen wanneer je een goede rijder bent en geen schade oploopt terwijl je korting moet inleveren wanneer je wel schade oploopt. Deze korting noemen ze de no-claim korting

Een Bonus-Malus-ladder

Voor het bepalen van de korting of de toeslag, is er een Bonus/Malus-ladder ontwikkeld door de verzekeringsmaatschappijen. Hierbij klim je elk schadevrij jaar een trede omhoog.
Wij willen je dan ook adviseren om na te denken over de schadeclaim, zeker als je al wat hoger op de Bonus-Malus-ladder zit. Wanneer jouw schade maar klein is dan kun je beter zelf voor de kosten opdraaien.
Je moet de kosten van de schade dus vergelijken met de korting die je hebt opgebouwd en bedenken of het verstandig is om een schadeclaim te maken.

Een Bonus-Malus-verklaring

De Bonus-Malus-verklaring vermeldt de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd. Je hebt ook al jaren opgebouwd bij jouw vorige autoverzekering, brom of scooterverzekering.

De hoeveelheid schadevrije jaren bepalen de korting die je op de bruto jaarpremie krijgt bij de nieuwe bromfietsverzekering of scooterverzekering. We noemen dit de no-claim korting.


De Bonus-Malus-verklaring vermeldt de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd. Je hebt ook al jaren opgebouwd bij jouw vorige autoverzekering, brom of scooterverzekering.

Wanneer krijg je een bonus malus verklaring?

De Bonus-Malus-verklaring geeft elke verzekeraar maar eens af en hij is bovendien maar één jaar geldig. Je krijgt de korting met een originele verklaring die minder dan 12 maanden oud is