Moet een scooterverzekering op jouw naam staan?


Mag een scooterverzekering op een andere naam verzekerd worden?
 
~ Home / Leeftijd op naam / Scooter op eigen naam verzekeren
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Scooter op eigen naam verzekeren
4.7 (93.33%) 3 votes
.:.

Het is het slimst om een scooterverzekering op de naam van degene die hem het meest gebruikt te zetten. Niet alleen kun je op die manier schadevrije manieren opbouwen, maar je loopt ook geen risico om schadevergoeding mis te lopen of een verhoogd eigen risico te krijgen.

Een scooterverzekering afsluiten op een andere naam

Het mag wel om een scooterverzekering op de naam van je ouders te zetten, maar verzekeraars zijn niet stom. Wanneer je jouw kind wel als bestuurder opgeeft en hier ook premie voor betaalt dan zijn er geen problemen.

Wanneer je dit niet doet dan kan je bij schade geen schadevergoeding krijgen of meer eigen risico moeten betalen, het is dan ook fraude. Bovendien kan jouw kind op die manier geen schadevrije jaren opbouwen en die over enkele jaren meenemen naar een andere verzekering.

Waarom is het beter om hem op mijn eigen naam te zetten?

Het lijkt misschien handig om de verzekering op een andere naam te zetten, maar eigenlijk is het niet bepaald slim. Als eerste ben je van iemand anders afhankelijk, wanneer diegene schadevrije jaren kwijt raakt bijvoorbeeld, maar zelf bouw je natuurlijk ook geen schadevrije jaren op. Ook ben je wellicht niet verzekerd als er dan toch schade ontstaat, en is dat niet het hele punt van een verzekering?

Op andere naam zetten = Geen Schadevrije jaren opbouwen .

  • Wanneer de verzekering op eigen naam staat dan kun je schadevrije jaren opbouwen;
  • Je premie omlaag gaat;
  • Bovendien kun je deze schadevrije jaren ook naar een andere verzekering meenemen.
  • Wanneer je de scooterverzekering op je eigen naam zet, bouw je in sommige gevallen schadevrije jaren op.

-=

Opmerking
Er wordt niet uitgekeerd bij fraude!


Een scooterverzekering voor het kind van een ouder?

De hoogte van de premie hangt van de leeftijd af, hierom wil je misschien de scooterverzekering van jouw kind op eigen naam zetten. Maar heel erg slim is dat niet. Dit komt niet alleen door de bovenstaande redenen maar wanneer de verzekeraar erachter komt dat een jongere bestuurder de schade heeft veroorzaakt is er meestal een verhoogd risico.Dan ben je meteen jouw schadevrije jaren en premievoordeel kwijt.