Wanneer er meer bestuurders zijn: Hoe moet je de scooter verzekeren?


Wie moet je opgeven, als er meerdere personen op één scooter rijdt?
 
~ Home / Leeftijd op naam / Scooter heeft Meerdere bestuurders, op welke naam verzekeren?
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Scooter heeft Meerdere bestuurders, op welke naam verzekeren?
4.7 (93.33%) 3 votes
.:.

Wanneer er meerdere bestuurders zijn voor een scooter en je wilt een verzekering afsluiten, dan moet je de leeftijd van de jongste bestuurder opgeven. Deze leeftijd bepaalt onder andere de hoogte van de premie.Wanneer er iemand op de scooter rijd die jonger is dan de opgegeven leeftijd dan ben je niet verzekerd of is het eigen risico hoger. Wanneer je de scooterverzekeringen vergelijkt, moet je de gegevens van de jongste bestuurder dus bij de hand hebben

Als je ouder bent dan 25 jaar en jouw scooter uitleent aan iemand die jonger is dan 25 jaar dan wordt veroorzaakte schade niet verzekerd wanneer hij door deze bestuurder wordt veroorzaakt. Eventuele WA-schade wordt bovendien op jouw verhaald.

Meerdere personen die rijden op jouw scooter

Wanneer je meestal het motorrijtuig bestuurt dan ben jij de regelmatige bestuurder.De leeftijd van de regelmatige bestuurder bepaald deels de premie van de verzekering

Je wilt wellicht een ouder persoon als regelmatige bestuurder opgeven want de premie kan wel honderden euro’s verschillen tussen een oudere bestuurder, zoals een vader, en een jongere bestuurder, zoals een zoon.

  1. Het opgeven van de correcte regelmatige bestuurder is dus erg belangrijk.
  2. Wanneer er toch meerdere regelmatige bestuurders zijn dan moet je altijd de jongste bestuurder opgeven.

Wat moet je doen wanneer het adres van de regelmatige bestuurder verandert?

Wanneer het adres van de regelmatige bestuurder is gewijzigd dan moet dit binnen 30 dagen aan de verzekeraar zijn doorgegeven. De verzekeraar kan eventueel voorwaarden aanpassen door de gewijzigde situatie


Scooterverzekering premie wordt bepaald door de regelmatige bestuurder.

Wat moet je doen wanneer het adres van de regelmatige bestuurder verandert?

Het opgeven van de jongste bestuurder.

Wanneer je een jongere bestuurder bent dan betaal je een premie die behoorlijk wat hoger is Hierom wil je misschien wel een oudere bestuurder als regelmatige bestuurder opgeven bij het afsluiten van een motorrijtuigverzekering

Moet je de regelmatige bestuurder juist doorgeven?

Wanneer er toch schade ontstaat dan kan het opgeven van de verkeerde regelmatige bestuurder gevolgen hebben.

Wanneer er schade is veroorzaakt dan moet je altijd aangeven wie er op dat moment bestuurder was. Heb je een oudere bestuurder als regelmatige bestuurder opgegeven? Dan kan jouw verzekering beroep doen op het verstrekken van onjuiste gegevens.

Wat kan een scooter verzekeraar hiertegen doen?

Een verzekeraar mag de schadevergoeding verlagen, het eigen risico veel hoger maken en mag zelfs geen schadevergoeding verstrekken.
Het kan zelfs gebeuren dat jouw verzekeraar de WA schade betaalt maar deze dan verhaald op de verzekeringnemer.

Ons advies is dat je altijd de jongste bestuurder moet opgeven wanneer er meerdere regelmatige bestuurders zijn. Je moet deze jongere bestuurder zelfs als regelmatige bestuurder opgeven wanneer hij of zij maar zelden van de scooter gebruik maakt. Wanneer je dit doet loop je niet het risico om geen schadevergoeding te krijgen.

De leeftijd van de regelmatige bestuurder bepaald o.a de premie van de scooterverzekering. Hoe bepaal je wie de regelmatige bestuurder is?
Wanneer je een motorrijtuigverzekering aangaat dan worden alle bestuurders onder de 24 jaar in een verhoogde risicoklasse ingedeeld. Voor alle motorrijtuigen is uit onderzoek gebleken dat jongere bestuurders meer schade veroorzaken dan oudere bestuurders.

Vergelijken

Ja, enorm veel verschillen tussen deze verzekerings- maatschappijen. Soms is het daardoor lastig om scooterverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Je ziet het binnen 5 minuten hieronder in de vergelijk tabel. Bovendien kun jij eenvoudig de scooterverzekering vergelijken; welke dekkingen of premie voor jou positief zijn.