Kun je de scooter van jouw kind op je eigen naam verzekeren?


Scooter verzekeren op ouders naam, kan dat?
 
~ Home / Leeftijd op naam / Scooter verzekeren op ouders naam?
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Scooter verzekeren op ouders naam?
4.7 (93.33%) 3 votes
.:.

Je zoon of dochter is 16 geworden en wil zo snel als mogelijk de weg op met zijn of haar scooter. Maar hiervoor moet je de verzekering nog regelen. Een vraag die veel ouder stelen: mag ik de scooter van mijn kind op mijn eigen naam verzekeren? Wij hebben dit artikel geschreven om dit het beste uit te leggen.

Scooter verzekeren op de naam van de ouder?

In dit artikel zullen we uitleggen hoe je als ouder het beste een scooterverzekering voor je kind kunt afsluiten

Kan ik een scooterverzekering afsluiten voor mijn kind als ouder?

Als ouder kun je zeker een scooterverzekering voor jouw kind afsluiten. De vader of moeder wordt dan verzekeringnemer. Wel moet je erop letten dat het kind als regelmatige bestuurder wordt opgegeven. Wanneer dit niet gedaan is dan kan bij schade een hoger eigen risico worden toegepast, of de schade wordt helemaal niet vergoed.

Eigen risico voor de jongste bestuurder

We hebben hieronder een overzicht van het eigen risico bij verschillende maatschappijen. Natuurlijk kun je het e.e.a.in de polisvoorwaarden ook terugvinden.

Sommige verzekeringsmaatschappingen hebben een eigen risico van € 250 of € 1000, sommige verzekeraars verzekeren je überhaupt niet onder de 25 jaar. Voor jongeren onder de 24 jaar hebben we hieronder ook een overzicht van het eigen risico.

Premie is hoger voor jonge bestuurders

Wanneer je een bestuurder onder de 24 jaar is zal de premie dus ook hoger zijn. Er zijn ouders die dit willen omzeilen door de scooterverzekering af te sluiten en zichzelf als de regelmatige bestuurder op te geven zelfs wanneer dit niet zo is. Dit is niet verstandig. Niet alleen kan er een eigen risico worden gerekend wanneer eruit komt dat iemand dan 24 jaar de schade heeft veroorzaakt, maar door fraude kan schadevergoeding ook volledig worden ontzien.

-=

Vergelijken:
Premie verhoging voor jongere bestuurder dan is opgegeven?


Overzicht Bijzonderheden eigen risico
Verhoging Eigen Risico Eigen risico Opmerkingen
UNIVE € 500,- * * € 0 tm/ € 100 * * * Bedrag is bij ongeluk / ongeval / als de bestuurder jonger is dan opgegeven, ook bij casco schade.
* €0,- voor aansprakelijkheidsschade, of bestuurder is jonger. €100 eigen risico bij cascoschade.
CENTRAAL BEHEER 24- 24+ OPMERKINGEN
INSHARED € 250,- * * € 250,- * * * Bedrag is bij ongeluk / ongeval / als de bestuurder jonger is dan opgegeven
* Is het standaard eigen risico
HEMA € 250,- * * € 150,- * * * Bedrag is bij ongeluk / ongeval / als de bestuurder jonger is dan opgegeven
* Is het standaard eigen risico
VERZEKERUZELF € 250- * * *
€ 100,
€ 200
€ 350
* * Het eigen risico hangt af van de catalogus / nieuwwaarde van de bromfiets of scooter.
* Bij Volledig Casco dekking is de bestuurder jonger dan 24 jaar op het moment bij schade, wordt het eigen risico verhoogd met € 250,-
ANWB 100% * * € 125,-. * * * Is bestuurder jonger dan 25 jaar, en niet opgegeven als regelmatige bestuurder, dan moet je 100% van het schade bedrag betalen (alles)
* Is het standaard eigen risico
MEEUS 100% * *
100% * *
€ 135 * * * Is regelmatige bestuurder ouder dan 25 jaar? Dan is de schade veroorzaakt door een bestuurder jonger dan 25 niet verzekerd.
* * Is de regelmatige bestuurder jonger dan 25 jaar? Dan wel
* Standaard eigen risico

Moet je als ouder een verzekering voor je kind afsluiten?

De leeftijd van de bestuurder bepaalt o.a. de hoogte van de premie.Dit komt doordat de verzekeraar ervan uitgaat dat een oudere bestuurder minder schade maakt doordat deze meer ervaring heeft. .Je moet minimaal 18 jaar oud zijn.

Het liefste sluit je de Scooterverzekering af op de naam van de eigenaar van de brommer. Wanneer de scooter op de naam van jouw kind staat dan kun je hier dus ook het beste de verzekering op zetten.

De gegevens van jouw kind worden dan gebruikt voor het bereken van de premie en hij of zij kan zijn eigen schadevrije jaren opbouwen. Maar je moet minimaal 18 jaar oud zijn om een verzekering af te sluiten.

Je kunt de verzekering dus niet op de naam van je kind zetten wanneer hij of zij net 16 is. Dan moet je de verzekering dus toch op de naam van de ouder zetten.Een afwijkende bestuurder.

Wanneer jouw kind schade maakt terwijl de verzekering op jouw naam staat dan is er vaak een eigen risico. Dit kun je voorkomen door jouw kind als afwijkende bestuurder op te geven, dan krijg je niet te maken met een verhoogd eigen risico.

De verzekeringsmaatschappij weet dan dat er af en toe een andere bestuurder op de scooter rijdt. De leeftijd van jouw kind bepaalt dan wel deels de premie. Meestal betekent dit dat de premie omhoog gaat, de premie van jonge bestuurders is meestal hoger dan die van oudere bestuurders.Geen uitkering in het geval van schade?

Regelmatige bestuurder opgeven terwijl hij of zij hier wel op rond rijdt. Je betaalt dan een lagere premie. Maar dit is alles behalve verstandig, onder andere door het verhoogde eigen risico. Maar het kan ook zijn dat je bij schade niks krijgt uitgekeerd omdat het fraude wordt gezien.

Het beste kun je de verzekering dus inderdaad op de naam van de ouder zetten maar jouw kind wel als regelmatige bestuurder opgeven. Zo heb je geen verhoogd eigen risico en ben je goed gedekt.Kan ik een verzekering voor mijn kind afsluiten als ouder?

Ja, voor je kind kun je een bromfiets- of scooterverzekering afsluiten. De moeder of vader wordt dan verzekeringnemer. Maar je moet jouw zoon of dochter wel als regelmatige bestuurder opgeven. Wanneer je dit niet doet dan kan ik geval van schade een verhoogd eigen risico worden toegepast of je krijgt helemaal geen uitkering.