Kun je een scooter verzekeren zonder rijbewijs?


Onder bepaalde voorwaarden is dat een mogelijkheid…
 
~ Home / kennisbank / Scooter verzekeren, Zonder rijbewijs?
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Scooter verzekeren, Zonder rijbewijs?
.:.

Je kunt een vrijwaringsbewijs op het postkantoor ophalen na het verkopen van jouw bromfiets of scooter. Met dit vrijwaringsbewijs kan jij het kentekenbewijs op de naam van de nieuwe eigenaar laten registreren.

Wil je weten wat voor premie je voor een scooterverzekering moet betalen? Dan kun je online een berekening voor jouw scooterverzekering maken.

Overzicht : Hoe je Voertuigen verzekeren

Je hebt veel verschillende soorten bromfietsen en andere motorrijtuigen. Je wilt wellicht weten of je wel een bromfietsrijbewijs nodig hebt. Als je wilt rijden op een bromfiets, snorfiets, scooter, brommobiel of spartamet heb je wel degelijk een bromfietsrijbewijs nodi

Scooter met autorijbewijs of motor- rijbewijs

  • Bromfietsrijbewijs wanneer je een auto- of motorrijbewijs hebt
    Wanneer je een autorijbewijs, ook wel rijbewijs B, of een motorrijbewijs, ook wel rijbewijs A, hebt dan hoef je niet ook nog een bromfietsrijbewijs te hebben. Dit heb je automatisch met jouw rijbewijs A of B. Je hoeft niet nog een extra examen voor jouw bromfietsrijbewijs te doen.

Scooter waar je zonder rijbewijs op kunt rijden

  • De volgende voertuigen kun je gebruiken wanneer je geen rijbewijs hebt: Een gehandicaptenvoertuig zoals bijvoorbeeld een scootmobiel of Canta; een fiets met elektrische trapondersteuning die maximaal 25 kilometer per uur gaat;
    Zoals ook de bijzondere bromfiets, zoals een Segway, Trikke of Stint.

Een ongeldig bromfietscertificaat voor de scooterverzekering.

Het bromfietscertificaat kwam voor het bromfietsrijbewijs. Tot 1 oktober 2009 was het mogelijk om jouw bromfietscertificaat om te ruilen. Het bromfietscertificaat is momenteel ongeldig. Wanneer je geen bromfietscertificaat hebt of je hebt het niet omgeruild dan moet je opnieuw examen doen voor het CBR.

Rijden zonder dat je een rijbewijs hebt?

Wanneer je rijdt op een scooter, snorfiets, brommobiel of sparta met zonder dat je een rijbewijs hebt dan kun je hier een boete voor krijgen. Bovendien ben je vaak niet gedekt door jouw scooterverzekering wanneer je zonder rijbewijs rijdt.

De bromfietsverzekering

Wanneer je op een scooter rijdt moet je behalve een rijbewijs ook verplicht een scooterverzekering hebben. Het hebben van een WA dekking is verplicht. Op onze website kun je elke scooterverzekering vergelijken snel en gemakkelijk. Binnen één minuut kun je de premies & dekking van alle verschillende aanbieders zien