Waarom je scooter verzekeren?


Als bezitter van een scooter ben je verplicht om een WA ofwel een 'Wettelijke Aansprakelijkheid- verzekering" te bezitten.
 
~ Home / kennisbank / Waarom een scooterverzekering
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Waarom een scooterverzekering
1.4 (27.27%) 11 votes
.:.
Deze verzekering houdt in dat de eventuele schade die je aanbrengt bij anderen tijdens het rijden van je scooter, wordt gedekt.

Beschadigingen aan je eigen scooter worden echter niet gedekt door de verzekering. Om deze reden is het handig om ook een scooterverzekering af te sluiten, zoals een All-riskverzekering of een WA+ dekking.
.

Waarom je scooterverzekeren belangrijk is.

Je weet nu dus dat een WA verzekering verplicht is. Daarnaast zijn er ook veel mensen die een aanvullende verzekering afsluiten voor hun scooter. Dit doen mensen omdat ze bijvoorbeeld, opzittende willen verzekeren, of gedekt willen zijn in geval dat de scooter kan worden gestolen. Diefstal dekking. Sommige kiezen een een allrisk verzekering omdat ze; gedekt willen zijn voor schade aan hun eigen scooter of ander mans scooter, in welk geval dan ook.

Aanvullende scooter verzekeren?

Beschadigingen aan je eigen scooter worden echter niet gedekt door de verzekering. Om deze reden is het handig om ook een scooterverzekering af te sluiten, zoals een All-riskverzekering of een WA+ dekking.
Hiermee wordt de schade die je aan je eigen scooter rijdt wel gedekt, tenzij dit door alcoholgebruik, opzet of slijtage is gebeurd. Om te zien welke schade wel en niet wordt gedekt, kun je de polisvoorwaarden van de betreffende verzekeraar bekijken. Neem deze goed door om te weten wat je te wachten staat, en vergelijk bovendien de prijzen van de verschillende verzekeraars.
De voorwaarden en prijzen kunnen per verzekeraar namelijk sterk verschillen. In het vergelijkingsoverzicht kun je alle informatie per verzekeraar vinden, door op het knopje ‘meer info’ te klikken. bij de vergelijking onder het logo of vergelijk knop.

Waarom de WA scooterverzekering verplicht is

De wettelijke aansprakelijkheid is verplicht voor alle voertuigen, dus ook voor uw scooter. Schade die u veroorzaakt bij anderen wordt met deze verzekering gedekt. Schade aan uw eigen scooter is met deze verzekering echter niet gedekt. Het is wél mogelijk om financiële schade aan uw eigen scooter te verzekeren. U kunt er dan voor kiezen om een WA+ dekking óf een All-riskverzekering af te sluiten. Het vergelijken van diverse verzekeringen is belangrijk omdat aanbieders onderling nogal verschillen in prijzen, voorwaarden en dekkingen.

Wanneer krijg je nooit uitgekeerd, en ben je niet verzekerd?


Opmerking:
Let op: Schade door opzet, slijtage of alcoholgebruik is altijd uitgesloten. Voor complete informatie over dekkingen en uitsluitingen verwijzen we u graag naar de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Wanneer u in het vergelijkingsoverzicht klikt op ‘meer info’, heeft u de mogelijkheid om deze polisvoorwaarden, per verzekeraar, in te zie

 1. Schade aan het motorrijtuig wat je verzekerd hebt;
 2. Schade aan de persoon die verantwoordelijk is voor het ongeval.
  (bijvoorbeeld inkomensverlies, gezondheidszorg enz.).

Wat is wel / niet gedekt?

Notepad

Wat is gedekt?
Wanneer de bestuurder gewond is:

 • De geneeskundige behandelings kosten, de heelkundige en de farmaceutische kosten, en eventuele de revalidatie- en prothesekosten;
 • Esthetische schade;
 • Tijdelijke, volledige of gedeeltelijke ongeschiktheid die morele en economische schade oplevert;
 • Hulp van een derde als er blijvende ongeschiktheid is
 • Wanneer de bestuurder overlijdt:
 • Betaling van de begrafeniskosten
 • Economische en morele schade die rechverkrijgenen hebben.