Vrijwaringsbewijs scooterverzekering


Hiermee kun je de scooter op naam zetten.

 

~ Home / kennisbank / Vrijwaringsbewijs
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Vrijwaringsbewijs
.:.

Je kunt een vrijwaringsbewijs op het postkantoor ophalen na het verkopen van jouw bromfiets of scooter. Met dit vrijwaringsbewijs kan jij het kentekenbewijs op de naam van de nieuwe eigenaar laten registreren. .

Inhoudsopgave

.:.

Je hebt ook een vrijwaringsbewijs nodig wanneer je jouw scooter verzekering tussentijds zou willen stopzetten. Het vrijwaringsbewijs is het enige bewijs wat geaccepteerd wordt en bewijst dat je niet meer verantwoordelijk bent voor verplichtingen als de verzekeringskosten, belasting en verkeersboetes die je hebt als kentekenhouder van je bromfiets of scooter.

Vrijwaringsbewijs opzeggen

Vanuit jouw eigen huis kun je via het internet jouw scooter verzekering gemakkelijk opzeggen. Deze opzegging wordt dan verwerkt en je zult via de mail een bevestiging ontvangen.

In de volgende gevallen kun je een scooter verzekering opzeggen:

  • Krijg het vrijwaringsbewijs voor je scooter of jouw bromfiets bij een postkantoor;
  • Fotografeer vrijwaringsbewijs, scan deze foto in of stuur de foto per post naar vergelijken-scooterverzekering.com;
  • Stuur vervolgens ook het vrijwaringsbewijs via de e-mail naar jouw verzekeraar.
  • Daarna verwerken ze het vrijwaringsbewijs en zullen de verzekering voor je opzeggen.

Heb jij jouw vrijwaringsbewijs verloren?

Het is vervelend wanneer jij het vrijwaringsbewijs kwijt bent.

Een vrijwaringsbewijs is noodzakelijk om de autoverzekering of scooterverzekering op te zeggen. Zo is het dus ook erg vervelend wanneer jij jouw vrijwaringsbewijs kwijt bent. Maar je kunt gelukkig jouw verzekering op een andere manier beëindigen.

Wat moet je doen wanneer je vrijwaringsbewijs verloren is ?

Wanneer je jouw vrijwaringsbewijs kwijt bent, dan kun je het overzicht van de kentekens op jouw naam via het RDW aanvragen. Je kunt jouw verzekering met dit overzicht stopzetten. Alleen kan de RDW niet garanderen dat jouw verzekeraar dit accepteert, vraag dit dus altijd na
Het overzicht bevat alle persoons- en voertuiggegevens die in het register zijn opgenomen, zowel actuele gegevens als historische tot wel 9 jaar geleden.

Dit overzicht kun je op een schriftelijke manier aanvragen. Hier komen wel kosten bij kijken. Je kunt het overzicht op de website van het RDW aanvragen.

De scooterverzekering

Wanneer je op een brommer, snorfiets, of scooter rijdt moet je een certificaat voor het rijden hebben en ook verplicht een scooterverzekering hebben. Een WA dekking is verplicht. Op onze website kun je elke scooterverzekering vergelijken snel en gemakkelijk. Binnen één minuut kun je de premies & dekking van alle verschillende aanbieders zien: