Hoe zeg je een scooterverzekering op?


Oke, je wilt de verzekering stoppen en opzeggen. Deze factoren kunnen een rol kunnen spelen wanneer je jouw scooterverzekering wilt opzeggen.

 
~ Home / kennisbank / Scooterverzekering opzeggen
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Scooterverzekering opzeggen
.:.

Het kan zijn dat de dekking van jouw scooterverzekering je niet zint. Of misschien heb je jouw scooter wel verkocht, ook kun je de premie natuurlijk te hoog vinden. De redenen maken niet zoveel uit, je wilt zo snel als mogelijk van de verzekering af.

Inhoudsopgave

.:.

Een scooter verzekering opzeggen

Vanuit jouw eigen huis kun je via het internet jouw scooter verzekering gemakkelijk opzeggen. Deze opzegging wordt dan verwerkt en je zult via de mail een bevestiging ontvangen.

Jouw scooterverzekering kun je in je persoonlijke dossier opzeggen.

In jouw persoonlijke dossier kun je bovendien alle informatie over het opzeggen van de verzekering vinden.

Heb je geen vrijwaringsbewijs of schorsingsbewijs?

  • Wanneer je jouw voertuig verkoopt dan moet je er wel voor zorgen dat het voertuig op de naam van de koper wordt gezet.

  • Wanneer dit niet gebeurd dan blijf jij de verantwoordelijke voor verplichtingen als de motorrijtuigenbelasting, verzekering, APK en bekeuringen.

Controle van het RdW

Het RDW controleert er bovendien op of het voertuig verzekerd is. Wanneer er na een controle blijkt dat het voertuig niet verzekerd is dan ontvangt de kentekenhouder de boete. Het is dus belangrijk dat het voertuig bij het RDW hebt afgemeld. De boete is anders meer dan 330 euro.

Wanneer kun je opzeggen?

In de volgende gevallen kun je een scooter verzekering opzeggen:

  • Per vervaldatum;
  • Wanneer je hem verkoopt;
  • Wanneer de premie stijgt;

Verzekering stopzetten per vervaldatum:

Door de de verzekeraar of een tussenpersoon een schriftelijk verzoek te sturen kun je de verzekering per vervaldatum stopzetten. Een opzegkaartje kun je online via de opzegservice aanmaken.

Bromfietsverzekering beëindigen bij verkoop

Met een vrijwaringsbewijs kun je bij verkoop de scooterverzekering of bromfietsverzekering opzeggen.Wanneer je het kenteken afmeldt bij het RDW ontvang je een vrijwaringsbewijs Wanneer je dit vrijwaringsbewijs dan moet je hier een foto van naar je scooterverzekering en het RDW sturen, stuur hem voor bewijs ook naar jezelf.

Scooterverzekering mee verkopen bij de scooter.

Helaas kun je de verzekering er niet bij verkopen wanneer je jouw scooter of bromfiets verkoopt. Deze zal de nieuwe eigenaar zelf moeten afsluiten. Wegens verkoop moet je jouw verzekering dus zelf opzeggen.

Wanneer je de bromfiets verkoopt dan vervalt de verzekering tot de premievervaldatum.met restitutie van premie.

De meeste verzekeringsmaatschappijen hebben als regel dat je hen binnen 8 dagen zonder dat je een andere scooter ter verzekering aanbiedt, hiervan op de hoogte brengt via schrift.

Manier om de verzekering op te zeggen

Via twee wegen kun je jouw scooter verzekering stopzetten: schriftelijk of via de telefoon. Ons advies is dat je dit schriftelijk doet per post of mail bijvoorbeeld. Vergeet niet dat de brief of mail aangetekend moet zijn.

~ Opmerking:

Meestal kan een schriftelijke opzegging sneller verwerkt worden, vandaar ons advies. Hierom krijg je na de opzegging ook redelijk snel een bevestiging van de opzegging.Klik hier voor meer informatie over het overstappen tussen scooterverzekeringen.

Via het persoonlijke dossier online moet je het vrijwaringsbewijs sturen. Hiervoor moet je inloggen en de stappen volgen.
Ook per post, per fax of per e-mail kun je ons het vrijwaringsbewijs toesturen.

Bewijs naar het Rdw sturen

Je moet hen op de hoogte maken van de verkoop en het vrijwaringsbewijs meesturen. Bij het RDW moeten we namelijk de verzekering afmelden.

Een nieuwe scooter verzekeren

Wil je een nieuwe scooterverzekering? In dat geval wil je eerst jouw scooterverzekering vergelijken voordat je direct een nieuwe uitzoekt.Wanneer je ze gaat vergelijken kun je de beste verzekering vinden die het beste bij jouw situatie past. Vergelijken loont je dus!