Scooterverzekering afsluiten


Home / kennisbank / Scooterverzekering Afsluiten

09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Scooterverzekering Afsluiten
5 (100%) 1 vote

Lees in dit artikel wat je het beste kunt doen als je jouw scooter wilt verzekeren. In Nederland is het verplicht om een WA verzekering af te sluiten wanneer je een eigen scooter hebt. Voordat je deze scooterverzekering zomaar afsluit zijn er wel enkele dingen waar je naar wilt kijken.

Behalve de premie die je voor de verzekering betaalt moet je ook denken aan de polisvoorwaarden van de verzekering. Zo kan een goedkope scooterverzekering toch duur worden wanneer je schade veroorzaakt en de verzekering maar een deel van de schade blijkt te vergoeden.


~

Een goedkope scooterverzekering afsluiten?

Je moet goed vergelijken voordat je een scooterverzekering afsluit, je moet dus vooral niet de eerste de beste kiezen. Het is verstandig om eerst verschillende scooterverzekeringen te vergelijken.

Moet je de scooterverzekering meteen afsluiten?

Sommige kinderen willen op een gegeven moment een eigen scooter, daar moet je dan als ouder mee omgaan. Maar misschien wil je zelf wel een brommer of scooter hebben. Voordat je hiermee mag rijden moet hij verzekerd zijn, net als bij een auto. Nadat de aankoop is gedaan moet je dus als eerste een scooterverzekering weten te regelen.

Minimaal WA scooterverzekering afsluiten

Wanneer je een scooter hebt dan moet je natuurlijk ook een scooterverzekering afsluiten. Welke scooterverzekering je wilt gaan nemen is niet altijd in het begin even duidelijk. Een scooterverzekering vergelijken met elkaar kan handig zijn voor een totaal overzicht en de juiste keus voor jou situatie.

Opmerking:
Voordat je met de brommer gaat rijden moet je minimaal een WA verzekering afgesloten hebben.
Zoals je voor de auto ook hebt kun je natuurlijk ook een allrisk verzekering afsluiten, voor de scooter. Ook is het mogelijk om verschillende aanvullende dekkingen af te sluiten. Welke aanvullende dekkingen je dan kunt afsluiten kun je hieronder allemaal lezen.

Je kunt online afsluiten

  1. een scooter;
  2. een brommer inclusief versnellingen;
  3. een automaat;
  4. een snorfiets;
  5. een fiets hulpmotor;

Scooterverzekering via de telefoon afsluiten?Wil je hulp bij het vergelijken van verschillende verzekeringen De meeste verzekeringsmaatschappijen helpen je graag hierbij. 6 dagen per week kun je bij de meeste verzekeraars aankloppen. Via e-mail of telefoon kun je contact opnemen met de klantenservice. Sommige verzekeraars kun je zelfs via social media bereiken.

Toch is het niet altijd voordelig om via de telefoon een verzekering af te sluiten. Zo wil je wel eens impulsieve beslissingen nemen. Zeker als je hiervoor geen onderzoek hebt gedaan.

Is je vraag beantwoord?

Dat is goed. We zouden het leuk vinden als je dit antwoord op social media deelt zodat je meer mensen kunt informeren door middel dit artikel te delen.


Heb je een andere vraag dan kun je hier zoeken.