Schadevrije jaren korting


Tips voor een korting en bewijs van de opgebouwde schade jaren…
 
~ Home / kennisbank / Schadevrije jaren opbouwen
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Schadevrije jaren opbouwen
5 (100%) 1 vote
.:.
Het opbouwen van schadevrije jaren heeft bij de meeste verzekeringsmaatschappijen invloed op de premie die je betaalt.

Je krijgt een procentuele korting voor elk schadevrij jaar dat je rijdt. Dit noemen ze ook wel de bonus-maluskorting. Alleen werkt de korting ladder ook de andere kant op, wanneer je een schadeclaim doet of bij schuldschade zak je op de ladder en stijgt je premie.
.

Elk schadevrije jaar.

Toch geeft niet elke verzekeraar korting bij schadevrije jaren. Via vergelijken-scooterverzekering.com vergelijk je zeven verzekeringsmaatschappijen voor de scooterverzekering op hun premies en voorwaarden. En niet alle verzekeringsmaatschappijen geven dus korting bij schadevrije jaren

Toch geeft niet elke verzekeraar korting bij schadevrije jaren.
Het is een logisch voordeel dat de premie elk jaar lager wordt bij verzekeraars die korting geven bij schadevrije jaren. Een nadeel daarentegen is dat schade ervoor kan zorgen dat je sterk terugvalt en weer meer premie moet betalen. 

Verzekeraars die wel / geen korting geven 
bij schadevrije jaren

#4

Overzicht: Welke geven wel / geen korting bij schadevrije jaren

Hieronder staat een overzicht welke verzekeraars bijvoorbeeld wel of niet een korting geven, bij het aantonen van schadevrije jaren.


HEMA
Brommers en auto’s zijn verschillende voertuigen waarmee u verschillende rijervaringen opdoet. Omdat wij hierin een onderscheid maken kunnen wij helaas uw schadevrije jaren niet meenemen.


MEEUS
Met een bromfiets- en brommobiel opgebouwde schadevrije jaren kunnen worden overgenomen op een autoverzekering, uitsluitend als de bromfiets of brommobiel via Meeùs verzekerd is geweest en met een maximum van vier schadevrije jaren. Dus als je je bromfiets bij ons verzekerd en daarna je auto, kan je de schadevrije jaren overnemen.


UNIVE
Het is bij ons altijd mogelijk de jaren van de bromfietsverzekering over te zetten naar een nieuw te sluiten autoverzekering.


ANWB 
De echte schadevrije jaren kunnen niet worden omgezet. Bij een omzetting van een bromfiets naar een auto, maken wij wel gebruik van een commerciële regeling.Centraal Beheer
Alleen schadevrije jaren van een auto tellen we mee
Er wordt geen korting of toeslag berekend bij de premie van een Scooter.


Verzekeruzelf
Bij Verzekeruzelf is de scooterverzekering zonder opbouw van schadevrije jaren. Sluit u over een paar jaar een autoverzekering, dan moet u dus beginnen met 0 schadevrije jaren, tenzij u schadevrije jaren kunt overleggen van een eerdere autoverzekering.


INSHARED
Bouwt u met een Brommerverzekering schadevrije jaren op? Dan tellen deze helaas niet voor een Auto- of Motorverzekering (of andersom). Met een brommer is uw plek op de weg en de rijervaring anders dan met de auto. Ook zijn de regels in het verkeer net wat anders. Vandaar dat wij deze schadevrije jaren onderling niet verwisselen.