Premie voor een scooterverzekering


Hoe duur is een scooterverzekering? Gemiddeld.
 
~ Home / kennisbank / Hoe duur is een scooterverzekering
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Hoe duur is een scooterverzekering
5 (100%) 1 vote
.:.

Heb jij een scooter aangeschaft? Of denk je over na om een scooter te gaan kopen? Dan moet je natuurlijk weten hoeveel je voor een scooterverzekering moet betalen. De premie wordt grotendeels bepaald door de dekking die je kiest en de leeftijd van de hoofdbestuurder.Als het gaat om dekkingen dan heb, net als bij auto’s, over het algemeen drie dekkingen.

INHOUDSOPGAVE


..::..


Hallo!

Ik ben Emile Hesselink, de schrijver van dit artikel. We vragen iedereen die dit artikel leuk vind om dit te delen, op Social Media of een reactie achter te laten.


Scooterverzekering

Welke scooterverzekeraars er meedoen met onze vergelijking? Voor een compleet overzicht:
Bekijk onze scooterverzekeringenVergelijken?


Wil je direct, de scooterverzekeringen vergelijken? Dat kan heel makkelijk:hoe duur kost een scooterverzekering

Premie voor een scooterverzekering met WA-dekking

WA-dekking is de dekking die elke scooter eigenaar minimaal moet hebben, dit is de wettelijke aansprakelijkheid. Schade die je aan anderen zou toebrengen is hiermee verzekerd De premie heb je van ongeveer 17,00 elke maand wanneer je 16 jaar bent tot 6,00 elke maand wanneer je 25 jaar bent.


Premie van een WA-plus scooterverzekering.

Een WA-plus dekking heeft natuurlijk de wettelijke aansprakelijkheid maar biedt nog enkele extra dekkingen. De premie is dan (ongeveer*) :

€ 17,00 elke maand als je 25 jaar bent.
En ongeveer:
€ 27,00 elke maand als je 16 jaar bent.

Premie van een Allrisk scooterverzekering

Een Allrisk scooterverzekering dekt bijna alle denkbare situaties. De premie kost € 55,00 elke maand voor een 16-jarige bestuurder is en € 25,00 elke maand voor een 25-jarige bestuurder. Hieronder nogmaals in een overzicht:

Gemiddelde kosten*:

 • 16 jaar oud: € 55,-
 • 25 jaar oud: € 25,-

Relevant: hoeveel kost een scooterverzekering voor jou, wat betaal je voor een scooterverzekering, hoeveel kost een scooterverzekering jou, en hoe duur is scooterverzekering per maand- of – wat kost een scooterverzekering elk jaar?

Wil jij jouw scooter goedkoop verzekeren?

Je wilt weten, wat kost een scooterverzekering elke maand, en kan ik mijn scooter ook goedkoop verzekeren…? Dat kan.

Wil je een nieuwe of een tweedehandse scooter aanschaffen? Dan moet je ook aan de scooterverzekering denken. Je kunt bijvoorbeeld een scooterverzekering afsluiten om jouw scooter goedkoop te verzekeren en veilig de weg op te kunnen.


Wanneer de scooter op jouw naam geregistreerd staat dan moet je hem verplicht verzekeren. Dit heet de Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering. Bij de ANWB heb je bovendien de dekking Diefstal Bromfiets en de dekking Aanrijding. Wil jij wat meer zekerheid? Dan kun je bij de aanvullende dekkingen kijken.

No-claim korting van 75% (Kosten Besparen)

De no-claimkorting bij een scooterverzekering kan wel 75% worden. De korting wordt steeds hoger naarmate je langer schadevrij rijdt.

Jou scooter +GPS-beveiliging? (Dan wordt je premie goedkoper)

Dit geld voor meerdere verzekeraars. Maar: al heeft jouw scooter door een Track en Trace system GPS-beveiliging? Dan krijg je bijvoorbeeld bij de ANWB 10% extra korting op jouw premie!

–   Hoeveel kost een scooter?
Gemiddeld…

Even de kosten op een rij Wanneer je een scooter of brommer koopt dan kost dit meer dan alleen de aanschaf van het voertuig.

Eenmalige kosten
De aanschafprijs € 1.400,-
Praktijklessen voor jouw scooter rijbewijs € 200,-
Examen scooter rijbewijs € 25,- theorie en € 100,- praktijk
Een scooterrijbewijs € 40,-
Een helm € 70,-
Het slot € 50,-
Totaal € 1885,-
repeterende kosten
Scooterverzekering met diefstaldekking € 25,- per maand
Benzine € 0,051 per km
Reparatie en onderhoud € 0,026 per km

Hoeveel betaal je voor een scooterverzekering?

Sommige betalen er meer voor dan anderen. De factoren die de premie van jouw scooterverzekering bepalen zijn:

De kosten van een scooterverzekering worden bepaald
door de onderstaande factoren:

 1. Leeftijd
 2. Jouw postcode
 3. Soort bromfiets en het bouwjaar
 4. De dekking  die je voor de verzekering kiest
 5. Hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd;
 6. Een eventuele jongste bestuurder
 7. Aanvullende verzekeringen die je erbij neemt
 8. De aanschafwaarde van de scooter

Hieronder een toelichting op de tabel, zoals eerder vermeld…

Jouw leeftijd

De leeftijd van de jongste bestuurder bepaalt voor een deel de premie van de scooterverzekering. Vaak is de verzekeringnemer ook de jongste bestuurder.

 

Jouw postcode

Met jouw postcode wordt er bepaald welke woonplaats je hebt. In een grote stad zal de premie voor de scooterverzekering bijvoorbeeld hoger zijn dan op het platteland.

 

Soort bromfiets / scooter en het bouwjaar

De soort / type scooter bepaalt ook deels de premie, zo is een scooter over het algemeen meer kostbaarder dan een snorfiets. En ook het bouwjaar bepaalt de waarde van de bromfiets.

 

De cataloguswaarde

De cataloguswaarde was de waarde van de scooter toen hij vers uit de fabriek kwam en dit wordt deels bepaald door het soort bromfiets en het bouwjaar.

 

Waarde van eventuele accessoires en slot

Wanneer je extra accessoires op jouw scooter hebt dan gaat de waarde omhoog, en deze kun je dus ook mee laten verzekeren net als het slot.

 

Schadevrije jaren

Wanneer je schadevrije jaren opgebouwd hebt dan kun je bij sommige verzekeraars no-claim korting krijgen. Elk jaar dat jij op jouw scooter rijdt en geen schade maakt krijg je een extra schadevrij jaar.


Dekking scooterverzekering

De dekking van een scooterverzekering kun je verdelen in 3 opties

Gemiddelde kosten*:
Scooter aanschafwaarde: € 1500,-

 1. Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). De verplichte dekking;
 2. WA + Diefstal ;
 3. WA + All Risk

Als klant kun je zelf kiezen welke dekking jij neemt voor jouw scooter. De premie van de scooter wordt uiteraard hoger zodra je een betere dekking neemt. Met een aantal voorbeelden kunnen we dit aantonen

Een Scooterverzekeringen vergelijken

Het kopen van een scooter is vaak niet te goedkoop. Hierom wil je een goede verzekering hebben voor als er ooit schade aan jouw scooter wordt gedaan door iemand anders of jij zelf. Ondanks dat de WA-scooterverzekering verplicht is zitten er grote verschillen in de premies.

Bij welke maatschappij jij de WA verzekering afsluit is dus ook jouw eigen keuzes. Om deze reden moet je verschillende verzekering vergelijken.

Welke website voor het vergelijken van scooters

Er verschillende websites waar jij verschillende scooterverzekeringen kunt vergelijken. Ook hieronder kun je vergelijken.

Relevant: wat kost een scooterverzekering elke maand, wat kost een brommerverzekering meestal, wat kost een brommerverzekering jouw iedere maand