Voordelige scooterverzekering


5 tips voor het besparen op jouw scooterverzekering Wil je een goedkope scooterverzekering? Een scooterverzekering vergelijken van kan vanaf € 1,75 per maand !
 
~ Home / kennisbank / Een goedkope scooterverzekering
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Een goedkope scooterverzekering
5 (100%) 1 vote
.:.
Een goedkope scooterverzekering is geen duurkoop. Extra betalen voor een scooterverzekering is regelmatig overbodig, maar het is wel slim om te weten welke dekkingen je wel nodig hebt en waar je beter op jouw scooterverzekering kunt besparen. Wij hebben hier 5 tips die jou helpen met het uitkiezen van een scooterverzekering ideaal voor jouw situatie die ook nog eens erg voordelig is.

Beschadigingen aan je eigen scooter worden echter niet gedekt door de verzekering. Om deze reden is het handig om ook een scooterverzekering af te sluiten, zoals een All-riskverzekering of een WA+ dekking.
.

Wat is een goedkope scooterverzekering

Jouw scooter moet goed verzekerd zijn maar je wilt er ook geen bakken met geld aan kwijt zijn. Wij helpen jou met de zoektocht naar een scooterverzekering die voordelig is en toch kwalitatief goed.

Aanvullende scooter verzekeren?

Een scooter is een motorrijtuig, waar je dus een verzekeringsplicht voor hebt. Deze plicht gaat over het aansprakelijkheidsrisico. Wanneer een scooter op jouw naam staat, dan moet je ook minimaal een WA-verzekering hebben.

Een WA verzekering: 
Wanneer je dan bij een ongeval schade aanricht aan jouw tegenstander dan kan hij dit bij jouw verzekering verhalen. 

Een WA verzekering: 
Wanneer jij jouw scooter niet verzekerd dan kan dit vervelende gevolgen hebben. En wordt er in principe niets vergoed en is er niets gedekt.

Welke dekkingen zijn er?


Opmerking:
De WA verzekering is verplicht maar je kunt uit drie uitgebreide dekkingen kiezen. Welke dekking het beste voor jou is hangt bijvoorbeeld van de waarde van jouw scooter af maar ook van de leeftijd en jouw financiële situatie. De drie dekkingen waar je uit kunt kiezen zijn:

Dekking overzicht

 • WA en diefstal
 • WA, diefstal en brand
 • WA, diefstal, brand en aanrijding

De namen verraden welke wat de verschillende dekkingen allemaal verzekeren. De meest uitgebreide is ongeveer hetzelfde als een WA casco verzekering, wat je kent van autoverzekeringen. Zo kun je de premie voor een scooterverzekering eenvoudig berekenen.

#1

Vergelijken voor een lagere premie

Het wordt altijd aangeraden om vergelijkingssites te gebruiken wanneer je opzoek bent naar een scooterverzekering. Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk een overzicht te zien krijgt van alle premies en polisvoorwaarden van verschillende verzekeringen bij verschillende verzekeraars. Wanneer je direct bij de verzekeraar jouw premie berekent weet je natuurlijk niet of er voor jouw situatie een goedkoper alternatief is.
Enkele factoren die de premie beïnvloeden zijn jouw woonplaats, de cataloguswaarde van jouw scooter, het soort scooter en de dekking die je kiest. Voor elk onderdeel worden premies anders opgesteld wat tot verschillen in de premie leidt.
 1. Je woonplaats
 2. De cataloguswaarde / Nieuwwaarde
 3. Soort scooter
 4. Welke dekking(en)
 5. Welke bedrag dat aan de scooter verzekerd is;

Factoren die meespelen bij de hoogte van de premie


Via onze website is het makkelijk om verschillende scooterverzekeringen te vergelijken.


#2

Kies een dekking die
goed is voor jouw situatie.

Je hebt verschillende dekkingen voor jouw scooterverzekering, zo heb je alleen wettelijke aansprakelijkheid, WA plus Diefstal of WA plus Diefstal en aanrijding. Het is in Nederland verplicht om een WA-verzekering te hebben.Wanneer jouw scooter nieuw of diefstalgevoelig is dan wordt een uitgebreide dekking, zoals WA plus Diefstal of WA plus+ Diefstal en aanrijding, aangeraden.

 Tabel opmerking:


 1. Lings:
  Vindt je de dekkingen.
 2. Rechts:
  Vindt je de eigenschappen
  van de scooter verzekering.

 

Wat is gedekt? Verstandig vanaf leeftijd?
WA Schade aan andere Vanaf 5 jaar (oudere scooters)
WA Beperkt Casco (diefstal+) Schade andere+ diefstal, Vervoer scooter (behalve bij schram / blik of lakschade), Aanrijding of ongeluk met dieren, natuurramp etc.. Scooters nieuwwaarde vanaf 3 jaar
WA Volledig Casco (allrisk) Alles is gedekt, schade aan anderen, Schade buitenaf, Aanrijding / Omvallen, Vervoer scooter (behalve bij schram / blik of lakschade), etc… Scooters met een leeftijd vanaf 0 TOT 3 jaar.

#3

Sluit jouw scooter altijd met een 'ART goedgekeurd slot' af!

Het is verplicht om jouw scooter met een ART categorie slot met 3, 4 of 5 te beveiligen af te sluiten wanneer je een uitgebreide dekking kiest. Wanneer je dit niet doet en hij wordt toch gestolen dan wordt er niet uitgekeerd.

Een aanvullende dekking?

 • Een verhaalservice dekking of een ongevallen opzittendenverzekering nemen als aanvulling op de scooterverzekering. Bovenop de dekking kun je nog extra aanvullingen nemen zoals de verhaalservice of een ongevallen opzittendenverzekering.
De verzekeraar zal je assisteren met het verhalen van materiële schade wanneer je aangereden wordt zodra je verhaalservice neemt. Met de ongevallen opzittendenverzekering zal er een geldbedrag betaald worden wanneer de bestuurder of opzittenden, door een ongeval, blijvend invalide raken of zouden overlijden. Zo kun je dus ook voordeliger uit zijn met jouw scooterverzekering.

#4

Het opbouwen van schadevrije jaren
levert je korting op

Wanneer je schadevrij rijdt dan wordt je bij sommige verzekeraars beloont. Zo bouw jij schadevrije jaren op en voor elk extra jaar krijg je extra korting op jouw premie. Dit is hetzelfde als bij een fietsverzekering of motorverzekering

Het nadeel hiervan is dat je meer premie moet betalen zodra je wel schade hebt gereden.


Overzicht verzekeraars die wel of geen korting geven op schadevrije jaren

HEMA
Brommers en auto’s zijn verschillende voertuigen waarmee u verschillende rijervaringen opdoet. Omdat wij hierin een onderscheid maken kunnen wij helaas uw schadevrije jaren niet meenemen.


MEEUS
Met een bromfiets- en brommobiel opgebouwde schadevrije jaren kunnen worden overgenomen op een autoverzekering, uitsluitend als de bromfiets of brommobiel via Meeùs verzekerd is geweest en met een maximum van vier schadevrije jaren. Dus als je je bromfiets bij ons verzekerd en daarna je auto, kan je de schadevrije jaren overnemen.UNIVE
Het is bij ons altijd mogelijk de jaren van de bromfietsverzekering over te zetten naar een nieuw te sluiten autoverzekering.

ANWB 
De echte schadevrije jaren kunnen niet worden omgezet. Bij een omzetting van een bromfiets naar een auto, maken wij wel gebruik van een commerciële regeling.Centraal Beheer
Alleen schadevrije jaren van een auto tellen we mee
Er wordt geen korting of toeslag berekend bij de premie van een Scooter.


Verzekeruzelf
Bij Verzekeruzelf is de scooterverzekering zonder opbouw van schadevrije jaren. Sluit u over een paar jaar een autoverzekering, dan moet u dus beginnen met 0 schadevrije jaren, tenzij u schadevrije jaren kunt overleggen van een eerdere autoverzekering.


INSHARED
Bouwt u met een Brommerverzekering schadevrije jaren op? Dan tellen deze helaas niet voor een Auto- of Motorverzekering (of andersom). Met een brommer is uw plek op de weg en de rijervaring anders dan met de auto. Ook zijn de regels in het verkeer net wat anders. Vandaar dat wij deze schadevrije jaren onderling niet verwisselen.

 


#5

Betaal de premie jaarlijks en bespaar geld.

Bij sommige scooterverzekering krijg je korting wanneer je de premie op jaarbasis betaalt. Vaak is deze korting 6% van de jaarpremie. Wanneer het niet mogelijk is om de premie jaarlijks te betalen dan kun je kiezen om met 3% korting per halfjaar, met 2% korting per kwartaal of gewoon maandelijks te betalen.

#6

Vergelijk de goedkoopste scooterverzekering

Het is verstandig om een vergelijker te raadplegen. Het is aan te raden om een goede vergelijker te bekijken, om zo duidelijk de dekkingen en premies te vergelijken met elkaar. Wij vergelijken ook de scooter en brommerverzekering 🙂

Wat doen wij?

Premie op basis van ijkgegevens
Ijkgegevens zijn standaard gegevens hoe wij de vergelijking hebben gemaakt…

 • Wij vergelijken de verzekeringen eerlijk en objectief. Met hulp van statische vergelijkers kun je gemakkelijk een eigen keus maken.
  -
 • Via het resultatenscherm zie je direct wat de beste opties zijn en hoeveel geld je kunt besparen. Zo bespaar je dus makkelijk op jouw scooterverzekering.
  -
 • Op onze site altijd eerlijk en onafhankelijk advies. Dat betekend dat we geen afspraken met verzekeraars hebben wie het beste uit onze test moet komen bijvoorbeeld.