Gepakt wordt met een opgevoerde scooter?

~ Home / Nieuws / Gepakt wordt met een opgevoerde scooter?
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Gepakt wordt met een opgevoerde scooter?
5 (100%) 1 vote
.:.

Aangehouden met een opgevoerde scooter, wat nu? Mensen die betrapt worden met een opgevoerde scooter krijgen te maken met enkele maatregelen. Zo zal de politie het kentekenbewijs innemen, dat alleen kan worden teruggekregen als het materiaal waarmee de scooter is opgevoerd wordt ingeleverd. Daarnaast wordt een bekeuring uitgekeerd aan de eigenaar van de scooter.


Artikel inhoudsopgave

Dit gaat in beslag genomen worden


Na het in beslag nemen van het kentekenbewijs, heeft de bestuurder 14 dagen de tijd om de opvoering ongedaan te maken en de scooter in originele staat terug te brengen. Gebeurt dit niet, dan moet volgens het Ministerie van Veiligheid en Justitie het kentekenbewijs worden opgestuurd naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en wordt de bestuurder geschorst.

Ministerie Veiligheid & Justitie

Notepad

Volgens Minister Ivo Opstelten uit het ministerie van Veiligheid en Justitie zal deze aanpak een hogere werkkracht opleveren, omdat de politie de scooter niet meer mee hoeft te nemen naar het bureau om verder onderzoek uit te voeren. Dit bespaart ongeveer 75 voltijdagenten per jaar.