(WA) / Wettelijke aansprakelijkheid

Overzicht + Uitleg | Dekking voor de scooterverzekering…

De verzekering; WA, is verplicht voor iedereen die een brommer of scooter heeft, het staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Wanneer je een scooter of bromfiets hebt is het dus verplicht om hier een verzekering voor af te sluitenWA is volgens de overheid bepaald


Deze wet bestaat zodat de partij die de schade heeft bij de andere partij de schade kan komen verhalen. De scooterverzekering geldt in heel Europa en dekt de schade die jij aan een derde partij toebrengt.


  • De WA moet je voor elk voertuig hebben, wanneer je een auto of een scooter hebt moet dit dus ook. Dan heb je dus een autoverzekering of een scooterverzekering nodig.


Standaard WA? of aanvullend verzekeren

In onze vergelijking kun je de standaard WA scooterverzekering vergelijken, maar je kunt ook aanvullende dekkingen nemen waardoor jouw voertuig ook voor schade of diefstal verzekerd is. Deze aanvullende dekkingen noemen we WA plus diefstal en de WA plus casco.


Waneer is de WA verzekering genoeg

  • Maar wanneer je een nieuwer voertuig hebt dan is het verstandig om hem meer te verzekeren.
  • Wanneer jouw bromfiets of scooter ouder is dan 5 jaar is een WA verzekering voldoende.

Wel moet je bij deze aanvullende dekkingen denken aan het eigen risico. Het eigen risico moet je bij een schadevergoeding altijd zelf nog betalen.