Allrisk / volledig casco verzekering

Overzicht + Uitleg | Dekking voor de scooterverzekering…

Als je een scooter bezit moet je een; “Wettelijke Aansprakelijkheid” (WA) verzekering. Met een WA verzekering ben je alleen verzekerd voor ongelukken die je aan anderen of jezelf toebrengt.

Met een all risk verzekering is ook schade aan de scooter door je eigen fout, gedekt en verzekerd. Hierdoor is de WA + volledig Casco, ook bekend als allrisk verzekering, de meest uitgebreide dekking.

In Nederland is het verplicht om jouw scooter met een wettelijke aansprakelijkheid scooterverzekering te verzekeren. Je kunt jouw scooter ook laten verzekeren met Wettelijke aansprakelijkheid en All Risk, dit noemen ze ook wel de WA plus diefstal en aanrijding. Hierbij ben je niet alleen gedekt voor wettelijke aansprakelijkheid maar ook voor diefstal of aanrijding.All Risk Scooterverzekering


De volledig casco verzekering wordt dus ook wel all risk verzekering gezien.
Behalve schade en diefstal zijn ook de zaken die hieronder staan meeverzekerd.


 • Dekking voor schade of verlies door een onheil wat van buiten komt, bijvoorbeeld een botsing, aanrijding of slippen,
 • Opzettelijke beschadiging van derden.
 • Botsing, slippen of omslaan
 • Vandalisme of schade toegediend door derden.

WA / Wettelijke aansprakelijkheid dekking:
:. Schade aan eigen scooter of derden veroorzaakt door de bestuurder is gedekt.

+ Beperkt Casco dekking:
:. Diefstal, storm / natuur schade, diefstal.

+ Volledig Casco dekking:
:. Botsen, slippen, van de weg raken, schade aan anderen, door eigen schuldDe meeste verzekeraars bieden vervangend vervoer wanneer jouw scooter gestolen of beschadigd is. In het detailscherm van de vergelijking van de scooterverzekering kun je meteen zien wat elke verzekeraar dekt bij diefstal of schade.

De keuze tussen dekkingen als WA of WA plus All Risk heb je ook bij bijvoorbeeld auto of motor- verzekeringen.

Wanneer een all risk scooter afsluiten?

Wanneer je wel of geen all risk scooterverzekering moet nemen is afhankelijk van de dagwaarde van je scooter. Ook hangt het af van je persoonlijke financiële situatie, of je de mogelijke schade op te kunnen vangen.

WA plus diefstal verzekerd je uitgebreider dan alleen WA, uiteraard kost dit je ook meer. Hierom is het niet altijd nodig om deze dekking te nemen, dat hangt af van factoren zoals de leeftijd van je scooter en waar je woont. Wanneer je in de stad woont dan is het diefstal percentage hoger en kan het slim zijn om een diefstalverzekering te nemen.

Let op! Als je besluit een All risk verzekering af te sluiten, word er verwacht dat je de scooter beveiligd, doordat je de scooter op slot zet met een ART Categorie 3 gekeurd slot.

Ook is belangrijk dat je de aankoop papieren van het ART goedgekeurd slot, goed moet bewaren. Ook een reserve- sleutel moet je altijd goed bewaren. Zo kun je altijd aantonen, dat de juiste beveiliging aanwezig was, bij je scooter. (voor de verzekering)

Met een all risk verzekering, ben je verzekerd voor mogelijke reparaties aan je scooter. Deze reparatiekosten worden dan vergoed. Als je alleen een WA verzekering hebt, en de scooter is daarbij ‘onveilig’ volgens de normen van de overheid, en je krijgt een houding met de politie, krijg je een erge hoge boete.

 

Is Alles gedekt?

Ja, alles is met een All Risk dekking verzekerd. Behalve bij beperkt casco, wa plus diefstal en aanrijding is niet alles gedekt. Bij elke verzekering heb je uitzonderingen. De uitzonderingen kun je natuurlijk in de voorwaarden terugvinden, maar de belangrijkste kun je teruglezen in het artikel wat over uitzonderingen op je scooterverzekering gaat.

 

Welke maatschappijen bieden all risk aan?

 • Meeus
 • Verzekeruzelf
 • Centraal Beheer Achmea
 • ANWB
 • Inshared
 • Unive
 • Hema

 

Hoe hoog is de premie van een all risk verzekering?


De hoogte van de premie voor de all risk scooterverzekering hangt af van de leeftijd van de verzekering-aanvrager, en hangt af van het schade verleden. Als je bijvoorbeeld 16 jaar bent, betaal je een hoge premie. Als je een langere tijd schadevrij rijdt, is het mogelijk een no-claim korting op te bouwen. Ook hangt de premie voor de scooter af van de dekking die je hebt gekozen. Bijvoorbeeld Basis WA, WA + diefstal, of Allrisk scooterverzekering dekking.

 

Is deze verzekering voor jou geschikt?

Dan is het zeker handig om te kijken naar de premies en deze te vergelijken. Of een scooterverzekering vergelijken van premie’s op basis van het allrisk pakket is simpel en overzichtelijk.