Algemene uitsluitingen scooterverzekering

Soms ben je wel of niet gedekt, volgens de polis voorwaarden…

Uitzonderingen. Sommige mensen denken over de uitzonderen als de ‘kleine lettertjes’ van de verzekeringen. Verzekeraars gaan echter achter deze uitzonderen schuilen wanneer er schade vergoed moet worden. Maar de uitzonderingen staan wel eerlijk en transparant in de polisvoorwaarden verwerkt.Wat zijn uitzonderingen?

Uitzonderingen in de verzekeringswereld zijn kaders waarin de verzekering geen geld uitgekeerd, als de claim tot stand komt door zo’n uitzondering.

Ook een scooterverzekering heeft uitzonderingen. De algemene uitzonderingen zullen wij hier enkel noemen. Dit houdt dit dat deze uitzonderingen in bijna elke scooterverzekering staat en dat er dus ook bijna nooit geld wordt uitgekeerd wanneer de claim ontstaat door één van deze situaties.

5 algemene uitzonderingen bij een scooterverzekering


De meeste scooterverzekeringen zullen de volgende vijf uitzonderingen in hun voorwaarden verwerkt hebben. Wanneer de claim ontstaan is door één van de volgende uitzonderingen zal er geen geld worden uitgekeerd.


 1. Technische wijziging.
  Wanneer je de scooter technisch aangepast, door hem op te voeren waardoor je er harder mee kunt rijden, zal er niet uitgekeerd worden. .
 2. Je hebt geen rijbevoegdheid.
  Wanneer je geen geldig rijbewijs hebt, of je hebt een rijontzegging dan ben je niet rijbevoegd en zal de verzekering niet uitkeren.
 3. Het meedoen aan wedstrijden.
  Wanneer je meedoet aan een snelheids- of behendigheidswedstrijd zoals een race dan zal de verzekering niet uitkeren.
 4. Verhuur of bezorging..
  Wanneer je de scooter verhuurd, of hem gebruikt als koerierdienst, zoals het bezorgen van kranten, dan zal er niet uitgekeerd worden.
 5. Opzet of onvoorzichtigheid.
  Wanneer je de schade met opzet hebt aangebracht of roekeloos aan het rijden was, dan zal er niet uitgekeerd worden.

Wanneer je slim bent lees je de polisvoorwaarden altijd door voordat je iets afsluit.
De polisvoorwaarden kunnen misschien een formaliteit lijken. Maar het kan toch slim zijn om ze te lezen, zodat je weet met welke uitzonderingen de verzekering werkt. Zo zal je geen verrassingen hebben bij een schadeclaim.

Wanneer je scooters gaat vergelijken op vergelijken-scooterverzekering.com kun je de details de polisvoorwaarden van elke scooterverzekering alvast bekijken. Dan weet je voor het afsluiten al wat de verschillende uitzonderingen zijn.


 

Beluister dit artikel

.