Meeus scooterverzekering

De maandelijkse premie van Meeùs is erg laag. Een voordeel van de scooterverzekering van Meeùs is dat u ook meteen begint met het opbouwen van een no-claim korting voor de auto. U betaalt hier geen poliskosten maar wel een eigen risico van €125 per schademelding.

Deze verzekering is goedkoop vergeleken met veel anderen, daarom betaalt u wel bij iedere schademelding een relatief hoog eigen risico. Bij anderen is dat lager of zelfs helemaal niet van toepassing. Als u een goede bestuurder bent, die nooit schade veroorzaakt, is dit mogelijk een goede keus.

Meeus scooterverzekering verzekert je voor o.a schade aan anderen als jij de veroorzaker bent van de (letsel)schade. Wist je? voor schade dat schade aan je eigen scooter standaard niet wordt vergoed? Je kunt ook aanvullend verzekeren. De scooterverzekering kun worden aangevuld met bijvoorbeeld de dekkingen: Diefstal, aanrijding, opzittende, (rechtsbijstand), pechhulp.

Polis van meeus


 Downloads

❱ Algemene voorwaarden
❱ Algemene productwijzer
❱ Meeus  productwijzer
❱ Algemene voorwaarden
❱ Algemene productwijzer
❱ Meeus  productwijzer
 Informatie

4378 mensen Via ons verzekerd bij Meeùs

nu vergelijken

 • Twee weken bedenktijd
 • Snelle schadeafwikkeling
 • Geen opzegtermijn

De scooterverzekering van meeus. Geef uw mening door!

Meeus scooterverzekering
4.4 (87.14%) 28 votesMeeùs Dekkingen
Beschadiging andersmans bezit Ja
Beschadiging aan eigen bezit Optie
Diefstal Optie
Schade natuur Optie
Schade opzittende Optie
Pechhulp Optie
Rechtsbijstand Optie
Administratie kosten. € 0,-
Eigen Bijdrage € 100,-
Polisvoorwaarden [downloads]
   

 Let op:
Het is mogelijk en kan wel is voorkomen dat bij het downloaden van de polisvoorwaarden er een ander verzekeraar staat. Verzekeraars doen dit omdat door ze dan gezamenlijk de schade kunnen bufferen. Doordat de bedrijven dus gezamenlijk een rekening hebben, kunnen extreme schade- claims worden betaald zonder dat de verzekeraars gevaar loopt verlies te maken. We controleren op foute- links.


Premie berekenen

Kennis nummer #1Beoordeling

Kennis nummer #1Vergelijk

Kennis nummer #1
Vragen over de scooterverzekering
van Meeus ?

 • +
  Het is mogelijk om het kenteken te schorsen, dit kan bij de RDW. Zodra het kenteken geschorst is mag de brommer niet meer op de openbare weg staan en natuurlijk zeker niet rijden. Vanaf de datum van de schorsing is de polis op te schorten. In Mijn Meeùs kan de polis beëindigd worden. Zodra het kenteken weer actief is kan dezelfde polis weer worden geactiveerd.
  Meer informatie
  +
  Scooter verzekeren zonder rijbewijs?
  Het klinkt aantrekkelijk om je ouders een verzekering voor jou te laten afsluiten, omdat zij een lagere premie betalen. Omdat zij dan echter staan geregistreerd als bestuurder terwijl jij de weg op gaat, kan je verzekeraar weigeren uit te keren in het geval van schade. Hierom is het niet aan te raden om je ouders een verzekering voor je te laten afsluiten.
  +
  HOE MOET IK EEN SCOOTER OVERSCHRIJVEN (OP NAAM) Wanneer je een nieuwe scooter koopt is het in Nederland verplicht, deze scooter op een naam zetten. Het Rdw erkend voertuig bedrijf dat bevoegd is om deze scooter op je naam te zetten. Dit kantoor moet (VT) bevoegd zijn. Wat staat voor "tenaamstelling Voertuigbranch" Als dit niet lukt kan het ook op het postkantoor...
  +
  BEN IK VERZEKERD ALS JE EEN AUTORIJBEWIJS BEZIT EN OP EEN SCOOTER WILT RIJDEN? Indien je in het bezit bent van een geldig Nederlands autorijbewijs Categorie B, of Motorrijbewijs Categorie A. Dan hoef je geen apart bromfietsrijbewijs te hebben. Dit wordt automatisch bijgeschreven op je rijbewijs. Je hoeft hiervoor ook geen apart bromfietsexamen te doen. bron rijksoverheid.nl
  +
  Je moet minimaal 16 jaar zijn als je een scooter wilt overschrijven. Veder moet je ook in Nederland wonen en in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. Veder zijn de tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs nodig om een scooter op naam te zetten.
  +
  Niet bij elke scooterverzekeraar betaal je 21% assurantiebelasting. Bij sommige scooterverzekeraars zit de assurantiebelasting al meegerekend in de premie per maand. De assurantiebelasting wordt dus in ieder geval altijd wel betaald.
  +
  Je kan wijzigingen altijd doorgeven. Hiervoor moet je altijd het adres van de verzekeraar hanteren. Kijk onder het kopje “aanbieders scooterverzekeringen” voor het overzicht scooterverzekeraars met de bijbehorende adres gegevens en polisvoorwaarden etc.
  +
  Als jij de eigenaar bent van de scooter is het wettelijk verplicht om het voertuig te verzekeren (wa) . De w.a. verzekering staat voor ‘wettelijke aansprakelijkheid’. In het wa verzekeringspakket zijn bepaalde risico’s gedekt.
  +
  Ja je kunt hier op de site direct naar de juiste verzekeringsaanvraag module worden doorgestuurd.
  +
  In Nederland geldt dat jouw voertuig verzekerd moet zijn zodra het kenteken op jouw naam staat. Je moet dus minimaal een WA verzekering hebben zodra jij de eigenaar bent. Dit heet ook wel een verzekeringsplicht. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een meer uitgebreide dekking, zoals een WA plus Diefstal dekking of WA plus Casco dekking.


 • Waarom Meeùs

  • Scherpe premie
  • Startkorting 55%
  • Nieuwwaarderegeling

  Dekking

  U kunt kiezen uit:

  • WA-bromfietsverzekering Als u met uw bromfiets schade veroorzaakt bij andere verkeersdeelnemers (voertuig en/of persoon) dekt deze verzekering de kosten
  • WA + Diefstal bromfietsverzekering Met deze dekking bent u naast de WA-dekking verzekerd voor schade aan uw bromfiets die niet door uzelf is veroorzaakt. Dus u bent niet alleen verzekerd tegen diefstal, maar ook tegen schade door bijvoorbeeld weersomstandigheden of kortsluiting
  • WA + Diefstal + Aanrijding bromfietsverzekering [allrisk] Met deze bromfietsverzekering bent u, naast de bovenstaande dekkingen, ook verzekerd tegen schade aan uw bromfiets door ongelukken door uzelf veroorzaakt.