Interpolis scooterverzekering

Independer scooterverzekering.

 • Scooterverzekering interpolis vergelijken?

  Interpolis. Glashelder.

  Interpolis biedt concrete verzekeringsoplossingen. Ze melden op de website dat ze het zo eenvoudig als mogelijk proberen te maken.

  Interpolis is in 1969 ontstaan door het fuseren van een levensverzekeringsmaatschappij. Interpolis heeft dus ook een rijke historie welke gebaseerd is op de solidariteit van tuinders en boeren. Deze mensen werkten vaak in armoedige omstandigheden in de 19e eeuw. Tegen de 20e eeuw aan kwam het besef dat ze beter samen konden werken.

  Interpolis en Achmea

  Ben je een particuliere of een zakelijke klant, dan krijg je te maken met Interpolis. Interpolis behoort tot Achmea net als andere merken zoals Centraal Beheer Achmea, Zilveren Kruis Achmea en FBTO. Enkele Achmea divisies ondersteunen deze merken, die zijn grotendeels onttrokken aan het oog van onze klant. Deze divisies fungeren als de ruggengraat van al deze merken.

  rabobank interpolis scooterverzekering

  Samenwerking van Interpolis en de Rabobank

  Interpolis en de Rabobank hebben een samenwerking. Interpolis biedt verzekeringen aan en probeert schade op te lossen. Rabobank is onze partner. Via de rabobank kun je Interpolis verzekeringen afsluiten. Bovendien geeft de Rabobank ook advies over verzekeringen en de risico’s.

  Interpolis eigen risico?

  Standaard is er geen eigen risico.

  De keuze bij Interpolis: diefstal of total loss

  Je krijgt de aanschafwaarde uitgekeerd wanneer de schade binnen 1 jaar na de aankoop ontstaat. Dit geldt voor bromfietsen met een cataloguswaarde van maximaal € 10.000,-. Dit geldt voor de Beperkt- en Volledig Cascoverzekering.

  Contactgegevens van Interpolis:

  Telefoon: 013 580 1234

  Het adres:
  Interpolis Verzekeringen
  Postbus 90106
  5000 LA Tilburg

  Het bezoekadres:
  Spoorlaan 298
  5017 JZ Tilburg

  Fax: 013-4631910
  E-mailadres: info@interpolis.nl
  Website: www.interpolis.nl

   

  Premie berekenen

  Kennis nummer #1  Beoordeling

  Kennis nummer #1  Vergelijk

  Kennis nummer #1
  Vragen over de scooterverzekering
  van Interpolis

 • +
  Het is mogelijk om het kenteken te schorsen, dit kan bij de RDW. Zodra het kenteken geschorst is mag de brommer niet meer op de openbare weg staan en natuurlijk zeker niet rijden. Vanaf de datum van de schorsing is de polis op te schorten. In Mijn Meeùs kan de polis beëindigd worden. Zodra het kenteken weer actief is kan dezelfde polis weer worden geactiveerd.
  Meer informatie
  +
  Scooter verzekeren zonder rijbewijs?
  Het klinkt aantrekkelijk om je ouders een verzekering voor jou te laten afsluiten, omdat zij een lagere premie betalen. Omdat zij dan echter staan geregistreerd als bestuurder terwijl jij de weg op gaat, kan je verzekeraar weigeren uit te keren in het geval van schade. Hierom is het niet aan te raden om je ouders een verzekering voor je te laten afsluiten.
  +
  HOE MOET IK EEN SCOOTER OVERSCHRIJVEN (OP NAAM) Wanneer je een nieuwe scooter koopt is het in Nederland verplicht, deze scooter op een naam zetten. Het Rdw erkend voertuig bedrijf dat bevoegd is om deze scooter op je naam te zetten. Dit kantoor moet (VT) bevoegd zijn. Wat staat voor "tenaamstelling Voertuigbranch" Als dit niet lukt kan het ook op het postkantoor...
  +
  BEN IK VERZEKERD ALS JE EEN AUTORIJBEWIJS BEZIT EN OP EEN SCOOTER WILT RIJDEN? Indien je in het bezit bent van een geldig Nederlands autorijbewijs Categorie B, of Motorrijbewijs Categorie A. Dan hoef je geen apart bromfietsrijbewijs te hebben. Dit wordt automatisch bijgeschreven op je rijbewijs. Je hoeft hiervoor ook geen apart bromfietsexamen te doen. bron rijksoverheid.nl
  +
  Je moet minimaal 16 jaar zijn als je een scooter wilt overschrijven. Veder moet je ook in Nederland wonen en in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. Veder zijn de tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs nodig om een scooter op naam te zetten.
  +
  Niet bij elke scooterverzekeraar betaal je 21% assurantiebelasting. Bij sommige scooterverzekeraars zit de assurantiebelasting al meegerekend in de premie per maand. De assurantiebelasting wordt dus in ieder geval altijd wel betaald.
  +
  Je kan wijzigingen altijd doorgeven. Hiervoor moet je altijd het adres van de verzekeraar hanteren. Kijk onder het kopje “aanbieders scooterverzekeringen” voor het overzicht scooterverzekeraars met de bijbehorende adres gegevens en polisvoorwaarden etc.
  +
  Als jij de eigenaar bent van de scooter is het wettelijk verplicht om het voertuig te verzekeren (wa) . De w.a. verzekering staat voor ‘wettelijke aansprakelijkheid’. In het wa verzekeringspakket zijn bepaalde risico’s gedekt.
  +
  Ja je kunt hier op de site direct naar de juiste verzekeringsaanvraag module worden doorgestuurd.
  +
  In Nederland geldt dat jouw voertuig verzekerd moet zijn zodra het kenteken op jouw naam staat. Je moet dus minimaal een WA verzekering hebben zodra jij de eigenaar bent. Dit heet ook wel een verzekeringsplicht. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een meer uitgebreide dekking, zoals een WA plus Diefstal dekking of WA plus Casco dekking.