Independer scooterverzekering

Independer scooterverzekering.

 • De Independer scooterverzekering

  Met Independer kun je een pakketverzekering vergelijken en afsluiten. Independer stelt je enkele vragen om te bepalen welk pakket het beste bij jou past. De deelnemende verzekeraars worden dan vergeleken op basis van jouw antwoorden. Het pakketverzekering dat je wilt kun je dan via Independer afsluiten. Alle verzekeringen zet Independer dan op één polis en zij blijven jouw aanspreekpunt

  Scooter verzekeren via independer

  Je wilt jouw scooter of brommer goed verzekeren zodat je zonder zorgen de weg op kunt. Voor brommerverzekeringen heb je verschillende aanbieders zoals Unive en Centraal Beheer, Verzekeruzelf, ANWB Scooterverzekering etc. Het hangt bijvoorbeeld van het merk, bouwjaar, de huidige cataloguswaarde en het aantal schadevrije jaren af wat de beste verzekering voor jou is.

  Afsluiten kan nog niet

  Independer biedt momenteel geen brommerverzekering aan binnen het Beste-in-1 Pakket. Independer hoopt dit uiteindelijk later te kunnen gaan doen. Wil je een notificatie ontvangen wanneer dit wel een mogelijkheid is ? Stuur dan een mailtje naar info@independer.nl.

  Wat doet independer ?

  De verzekeringen in het Beste-in-1 Pakket kunnen via Independer worden afgesloten. Bovendien handelen wij alle administratieve zaken voor je af. Independer Services B.V. Independer Services B.V. handelt dit allemaal af en maakt voor de verzekeraar de polis op en mailt deze naar jou toe. Bij Independer Services B.V. kun je terecht voor zaken zoals wijzigingen of het opzeggen van de verzekering. Ook kan independer de premies incasseren voor de verzekeraars

  Is Independer afhankelijk of niet?

  Independer biedt dan wel de goedkoopste prijs garantie, maar Independer zit er bij schade wel altijd als tussenpersoon tussen. Independer is het schakelpunt.

   

  Premie berekenen

  Kennis nummer #1  Beoordeling

  Kennis nummer #1  Vergelijk

  Kennis nummer #1
  Vragen over de scooterverzekering
  van Independer

 • +
  Het is mogelijk om het kenteken te schorsen, dit kan bij de RDW. Zodra het kenteken geschorst is mag de brommer niet meer op de openbare weg staan en natuurlijk zeker niet rijden. Vanaf de datum van de schorsing is de polis op te schorten. In Mijn Meeùs kan de polis beëindigd worden. Zodra het kenteken weer actief is kan dezelfde polis weer worden geactiveerd.
  Meer informatie
  +
  Scooter verzekeren zonder rijbewijs?
  Het klinkt aantrekkelijk om je ouders een verzekering voor jou te laten afsluiten, omdat zij een lagere premie betalen. Omdat zij dan echter staan geregistreerd als bestuurder terwijl jij de weg op gaat, kan je verzekeraar weigeren uit te keren in het geval van schade. Hierom is het niet aan te raden om je ouders een verzekering voor je te laten afsluiten.
  +
  HOE MOET IK EEN SCOOTER OVERSCHRIJVEN (OP NAAM) Wanneer je een nieuwe scooter koopt is het in Nederland verplicht, deze scooter op een naam zetten. Het Rdw erkend voertuig bedrijf dat bevoegd is om deze scooter op je naam te zetten. Dit kantoor moet (VT) bevoegd zijn. Wat staat voor "tenaamstelling Voertuigbranch" Als dit niet lukt kan het ook op het postkantoor...
  +
  BEN IK VERZEKERD ALS JE EEN AUTORIJBEWIJS BEZIT EN OP EEN SCOOTER WILT RIJDEN? Indien je in het bezit bent van een geldig Nederlands autorijbewijs Categorie B, of Motorrijbewijs Categorie A. Dan hoef je geen apart bromfietsrijbewijs te hebben. Dit wordt automatisch bijgeschreven op je rijbewijs. Je hoeft hiervoor ook geen apart bromfietsexamen te doen. bron rijksoverheid.nl
  +
  Je moet minimaal 16 jaar zijn als je een scooter wilt overschrijven. Veder moet je ook in Nederland wonen en in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. Veder zijn de tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs nodig om een scooter op naam te zetten.
  +
  Niet bij elke scooterverzekeraar betaal je 21% assurantiebelasting. Bij sommige scooterverzekeraars zit de assurantiebelasting al meegerekend in de premie per maand. De assurantiebelasting wordt dus in ieder geval altijd wel betaald.
  +
  Je kan wijzigingen altijd doorgeven. Hiervoor moet je altijd het adres van de verzekeraar hanteren. Kijk onder het kopje “aanbieders scooterverzekeringen” voor het overzicht scooterverzekeraars met de bijbehorende adres gegevens en polisvoorwaarden etc.
  +
  Als jij de eigenaar bent van de scooter is het wettelijk verplicht om het voertuig te verzekeren (wa) . De w.a. verzekering staat voor ‘wettelijke aansprakelijkheid’. In het wa verzekeringspakket zijn bepaalde risico’s gedekt.
  +
  Ja je kunt hier op de site direct naar de juiste verzekeringsaanvraag module worden doorgestuurd.
  +
  In Nederland geldt dat jouw voertuig verzekerd moet zijn zodra het kenteken op jouw naam staat. Je moet dus minimaal een WA verzekering hebben zodra jij de eigenaar bent. Dit heet ook wel een verzekeringsplicht. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een meer uitgebreide dekking, zoals een WA plus Diefstal dekking of WA plus Casco dekking.