Diks scooterverzekering

Diks scooterverzekering.

 • Diks scooterverzekering afsluiten?

  Vergelijk de Diks scooterverzekering.

  Diks Verzekeringen is een organisatie die volledig onafhankelijk werkt en geen enkele financiële of productie verplichting heeft bij geen enkele verzekeraar. Zij heeft al meer dan 40 jaar ervaring in dit gebied, en biedt de laatste 10 jaar verzekering online aan. Dit online aanbod omvat bovendien scooterverzekeringen.

  De verzekeringsvoorwaarden en verzekeringsdekking vergelijken

  Bij Diks Verzekeringen kom je vanaf je 16e jaar al in aanmerking voor een scooterverzekering. In eerste plaats wordt er een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering aangeboden. Deze verzekering is van de wet verplicht om te hebben en vergoedt enkel schade die je aan andere toebrengt.

  Het dekkingsoverzicht op deze pagina laat zien dat de basis WA-dekking uitgebreid kan worden met dekking die ook schade aan eigen scooter verzekeren

  •WA en beperkt casco:
  Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade van bijvoorbeeld diefstal,storm, hagel brand, joyriding, kortsluiting, overstromingen, aardbevingen, aanrijding met wilde dieren en voor transportschade met uitzondering van schade aan de lak.

  •WA en volledig casco:
  Deze verzekering biedt de allrisk verzekering, dit geldt ook voor aanrijdingen die jouw fout zijn, omslaan, te water gaan en voor zowat alle andere externe schadeoorzaken ook vandalisme valt hieronder.

  Diks verzekeringen vergelijkt tien verschillende verzekeringspolissen en kiest voor jou hier de beste uit. Met onze handige vergelijker kun je meer te weten komen over deze polissen, hierdoor kun je meteen een samenvatting zijn van de polisvoorwaarden van alle verzekeringen beschikbaar in Nederland.

  Aanvullende dekkingen van Diks scooterverzekering

  Diks verzekeringen biedt nog twee aanvullende dekkingen die je wellicht wilt overwegen om te nemen wanneer je jezelf graag verzekerd voor enige nadelige financiële gevolgen:

  •Een Ongevallen Opzittendenverzekering: Deze ongevallenverzekering keert een vooraf bepaald bedrag uit wanneer de bestuurder of één van de opzittenden invalide raakt of overlijdt tijdens een ongeval. In de bijzonder polisvoorwaarden wordt vastgelegd wat de omvang deze som is.

  •Een schadeverzekering voor opzittenden: deze verzekering voorziet in een volledige schadeloosstelling van de bestuurder en de opzittenden wanneer er een ongeval plaatsvindt.

  De verzekering afsluiten en de premie

  Schadevrije jaren die je met jouw scooter hebt opgebouwd nemen wij mee in het berekenen van de premie van de autoverzekering, omgekeerd werkt dit ook.

  De Diks Verzekeringen scooterverzekering kun je gemakkelijk via internet afsluiten en daarna kun je direct de weg op

  Schade melden en de klantenservice

  In de FAQ sectie op de Diks website zul je de antwoorden op de meeste vragen die je hebt al terugvinden. Wanneer dit niet zo blijkt te zijn dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice.

  Online kun je bij Diks bovendien je adres wijzigen of de verzekering opzeggen.

  Diks Verzekeringen verlangt wel van je dat schade binnen drie dagen wordt gemeld. Dit kan je via het schadeformulier online doen of bellen met het nummer 030 219 20 98.

   

  Premie berekenen

  Kennis nummer #1  Beoordeling

  Kennis nummer #1  Vergelijk

  Kennis nummer #1
  Diks scooterverzekeringen vragen?

 • +
  Het is mogelijk om het kenteken te schorsen, dit kan bij de RDW. Zodra het kenteken geschorst is mag de brommer niet meer op de openbare weg staan en natuurlijk zeker niet rijden. Vanaf de datum van de schorsing is de polis op te schorten. In Mijn Meeùs kan de polis beëindigd worden. Zodra het kenteken weer actief is kan dezelfde polis weer worden geactiveerd.
  Meer informatie
  +
  Scooter verzekeren zonder rijbewijs?
  Het klinkt aantrekkelijk om je ouders een verzekering voor jou te laten afsluiten, omdat zij een lagere premie betalen. Omdat zij dan echter staan geregistreerd als bestuurder terwijl jij de weg op gaat, kan je verzekeraar weigeren uit te keren in het geval van schade. Hierom is het niet aan te raden om je ouders een verzekering voor je te laten afsluiten.
  +
  HOE MOET IK EEN SCOOTER OVERSCHRIJVEN (OP NAAM) Wanneer je een nieuwe scooter koopt is het in Nederland verplicht, deze scooter op een naam zetten. Het Rdw erkend voertuig bedrijf dat bevoegd is om deze scooter op je naam te zetten. Dit kantoor moet (VT) bevoegd zijn. Wat staat voor "tenaamstelling Voertuigbranch" Als dit niet lukt kan het ook op het postkantoor...
  +
  BEN IK VERZEKERD ALS JE EEN AUTORIJBEWIJS BEZIT EN OP EEN SCOOTER WILT RIJDEN? Indien je in het bezit bent van een geldig Nederlands autorijbewijs Categorie B, of Motorrijbewijs Categorie A. Dan hoef je geen apart bromfietsrijbewijs te hebben. Dit wordt automatisch bijgeschreven op je rijbewijs. Je hoeft hiervoor ook geen apart bromfietsexamen te doen. bron rijksoverheid.nl
  +
  Je moet minimaal 16 jaar zijn als je een scooter wilt overschrijven. Veder moet je ook in Nederland wonen en in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. Veder zijn de tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs nodig om een scooter op naam te zetten.
  +
  Niet bij elke scooterverzekeraar betaal je 21% assurantiebelasting. Bij sommige scooterverzekeraars zit de assurantiebelasting al meegerekend in de premie per maand. De assurantiebelasting wordt dus in ieder geval altijd wel betaald.
  +
  Je kan wijzigingen altijd doorgeven. Hiervoor moet je altijd het adres van de verzekeraar hanteren. Kijk onder het kopje “aanbieders scooterverzekeringen” voor het overzicht scooterverzekeraars met de bijbehorende adres gegevens en polisvoorwaarden etc.
  +
  Als jij de eigenaar bent van de scooter is het wettelijk verplicht om het voertuig te verzekeren (wa) . De w.a. verzekering staat voor ‘wettelijke aansprakelijkheid’. In het wa verzekeringspakket zijn bepaalde risico’s gedekt.
  +
  Ja je kunt hier op de site direct naar de juiste verzekeringsaanvraag module worden doorgestuurd.
  +
  In Nederland geldt dat jouw voertuig verzekerd moet zijn zodra het kenteken op jouw naam staat. Je moet dus minimaal een WA verzekering hebben zodra jij de eigenaar bent. Dit heet ook wel een verzekeringsplicht. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een meer uitgebreide dekking, zoals een WA plus Diefstal dekking of WA plus Casco dekking.