ANWB scooterverzekering

De Scooterverzekering van de ANWB is voor leden van de ANWB maar ook voor niet-leden een interessante optie. Ben je een AWNB lid? Dan krijg je met een ANWB Scooterverzekering gratis pechhulp, wanneer er een probleem is zal je er dus nooit helemaal alleen voor staan.

De Wegenwacht Service voor bromfietsen helpt je altijd zo snel als mogelijk weer op jouw weg, wanneer je onderweg met problemen te maken zou krijgen. Het is een erg handige uitbreiding van de Scooterverzekering van de ANWB, waardoor je niet alleen verzekerd bent voor schade of een aanrijding

Ook ben je met een ANWB Scooterverzekering altijd zeker van een complete dekking voor een goede precies, welke dekking je ook zou kiezen. De simpele ANWB WA Scooterverzekering is het voordeligst, maar deze dekt alleen voor schade die je aan derden toebrengt.

Wil je dat schade aan jouw eigen bromfiets ook verzekerd is? Dan is de Scooterverzekering van de ANWB met beperkt casco of zelfs met allrisk dekking een betere keuze. Je bent dan verzekerd voor diefstal maar ook schade van een storm of regen, soms ben je zelf verzekerd voor schade die je zelf toebrengt, zolang het maar niet expres was.

Hema hanteert wel erg hoge poliskosten vergeleken met andere verzekeraars. ondanks de poliskosten is de scooterverzekering van Hema relatief goedkoop.

Polis van ANWB


 Downloads

❱ Algemene voorwaarden
❱ Algemene productwijzer
❱ Meeus  productwijzer
❱ Algemene voorwaarden
❱ Algemene productwijzer
❱ Meeus  productwijzer
 Informatie

5778 mensen Via ons verzekerd bij Meeùs

nu vergelijken

 • Twee weken bedenktijd
 • Snelle schadeafwikkeling
 • Geen opzegtermijn

Bij de Scooterverzekering van de ANWB werken wij met een aanschafwaardegarantie.

ANWB scooterverzekeringen

Een scooter verzekeren bij ANWB? Geef uw mening door!

ANWB scooterverzekering
4.4 (88%) 25 votesANWB Dekkingen
Beschadiging andersmans bezit Ja
Beschadiging aan eigen bezit Optie
Diefstal Optie
Schade natuur Optie
Schade opzittende Optie
Pechhulp Optie
Rechtsbijstand Optie
Dekkings Landen Nederland+ Europa
Poliskosten € 8,68,-
Eigen Risico € 0,- **
Polisvoorwaarden [downloads]
** Voor aanvullende dekkingen of aanvullend verzekeren, komt er een bedrag voor het eigen risico van € 125,- bij

Je kunt de waarde van jouw scooter dus verzekeren, op die manier kun je wanneer hij gestolen is of total loss meteen een nieuwe bromfiets kopen. Deze dekking heb je het eerste standaard, je kunt hem als je dat wilt naar drie jaar uitbreiden.

 Let op:
Het gebeurt wel is dat bij het inzien van de polis, je misschien een andere verzekerings- bedrijf ziet staan. Dit klopt verzekeraars doen dit waarschijnlijk omdat samen de schade te kunnen betalen. Doordat de bedrijven dus gezamenlijk een rekening controleren, kunnen hoge schade- claims worden bekostigd zonder dat verzekeringen het risico heeft verlies te maken. Wij bij vergelijken-scooterverzekering.com scannen foutieve links.


Premie berekenen

Kennis nummer #1Beoordeling

Kennis nummer #1Vergelijk

Kennis nummer #1
Vragen over de scooterverzekering
van ANWB?


 • +
  Het is mogelijk om het kenteken te schorsen, dit kan bij de RDW. Zodra het kenteken geschorst is mag de brommer niet meer op de openbare weg staan en natuurlijk zeker niet rijden. Vanaf de datum van de schorsing is de polis op te schorten. In Mijn Meeùs kan de polis beëindigd worden. Zodra het kenteken weer actief is kan dezelfde polis weer worden geactiveerd.
  Meer informatie
  +
  Scooter verzekeren zonder rijbewijs?
  Het klinkt aantrekkelijk om je ouders een verzekering voor jou te laten afsluiten, omdat zij een lagere premie betalen. Omdat zij dan echter staan geregistreerd als bestuurder terwijl jij de weg op gaat, kan je verzekeraar weigeren uit te keren in het geval van schade. Hierom is het niet aan te raden om je ouders een verzekering voor je te laten afsluiten.
  +
  HOE MOET IK EEN SCOOTER OVERSCHRIJVEN (OP NAAM) Wanneer je een nieuwe scooter koopt is het in Nederland verplicht, deze scooter op een naam zetten. Het Rdw erkend voertuig bedrijf dat bevoegd is om deze scooter op je naam te zetten. Dit kantoor moet (VT) bevoegd zijn. Wat staat voor "tenaamstelling Voertuigbranch" Als dit niet lukt kan het ook op het postkantoor...
  +
  BEN IK VERZEKERD ALS JE EEN AUTORIJBEWIJS BEZIT EN OP EEN SCOOTER WILT RIJDEN? Indien je in het bezit bent van een geldig Nederlands autorijbewijs Categorie B, of Motorrijbewijs Categorie A. Dan hoef je geen apart bromfietsrijbewijs te hebben. Dit wordt automatisch bijgeschreven op je rijbewijs. Je hoeft hiervoor ook geen apart bromfietsexamen te doen. bron rijksoverheid.nl
  +
  Je moet minimaal 16 jaar zijn als je een scooter wilt overschrijven. Veder moet je ook in Nederland wonen en in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. Veder zijn de tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs nodig om een scooter op naam te zetten.
  +
  Niet bij elke scooterverzekeraar betaal je 21% assurantiebelasting. Bij sommige scooterverzekeraars zit de assurantiebelasting al meegerekend in de premie per maand. De assurantiebelasting wordt dus in ieder geval altijd wel betaald.
  +
  Je kan wijzigingen altijd doorgeven. Hiervoor moet je altijd het adres van de verzekeraar hanteren. Kijk onder het kopje “aanbieders scooterverzekeringen” voor het overzicht scooterverzekeraars met de bijbehorende adres gegevens en polisvoorwaarden etc.
  +
  Als jij de eigenaar bent van de scooter is het wettelijk verplicht om het voertuig te verzekeren (wa) . De w.a. verzekering staat voor ‘wettelijke aansprakelijkheid’. In het wa verzekeringspakket zijn bepaalde risico’s gedekt.
  +
  Ja je kunt hier op de site direct naar de juiste verzekeringsaanvraag module worden doorgestuurd.
  +
  In Nederland geldt dat jouw voertuig verzekerd moet zijn zodra het kenteken op jouw naam staat. Je moet dus minimaal een WA verzekering hebben zodra jij de eigenaar bent. Dit heet ook wel een verzekeringsplicht. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een meer uitgebreide dekking, zoals een WA plus Diefstal dekking of WA plus Casco dekking.

 • Waarom ANWB

  • Scherpe premie
  • Startkorting 55%
  • Nieuwwaarderegeling

  Dekking

  U kunt kiezen uit:

  • WA-bromfietsverzekering Als u met uw bromfiets schade veroorzaakt bij andere verkeersdeelnemers (voertuig en/of persoon) dekt deze verzekering de kosten
  • WA + Diefstal bromfietsverzekering Met deze dekking bent u naast de WA-dekking verzekerd voor schade aan uw bromfiets die niet door uzelf is veroorzaakt. Dus u bent niet alleen verzekerd tegen diefstal, maar ook tegen schade door bijvoorbeeld weersomstandigheden of kortsluiting
  • WA + Diefstal + Aanrijding bromfietsverzekering [allrisk] Met deze bromfietsverzekering bent u, naast de bovenstaande dekkingen, ook verzekerd tegen schade aan uw bromfiets door ongelukken door uzelf veroorzaakt.