Hema scooterverzekering

Wil jij jouw gloednieuwe scooter graag goed laten verzekeren? Hiervoor kun je de HEMA Scooterverzekering goed gebruiken. Hiermee heb je altijd een goede dekking, en je kunt zelf kiezen hoe goed precies. Kies je bijvoorbeeld voor de WA HEMA Scooterverzekering ? Dan betaal je een erg goede prijs per maand.

Hema is natuurlijk bekend door de winkelketens door het hele land heen. Tegenwoordig bieden ze ook verzekeringen aan. De premie is zeer schappelijk en u heeft bovendien geen eigen risico bij schade. Wel betaalt u een eigen risico bij diefstal en jongere bestuurders. Hoe dit precies zit kunt u vinden onder het kopje “bijzonderheden” onderaan de pagina.

Wel moet je eraan denken dan je dan alleen gedekt bent voor kosten die je aan een derde partij maakt, dat noemen we wettelijke aansprakelijkheid. Schade die aan jouw eigen bromfiets wordt toegedaan moet je met de WA Hema Scooterverzekering zelf betalen

Hema hanteert wel erg hoge poliskosten vergeleken met andere verzekeraars. ondanks de poliskosten is de scooterverzekering van Hema relatief goedkoop.

Polis van HEMA


 Downloads

❱ Algemene voorwaarden
❱ Algemene productwijzer
❱ Meeus  productwijzer
❱ Algemene voorwaarden
❱ Algemene productwijzer
❱ Meeus  productwijzer
 Informatie

5778 mensen Via ons verzekerd bij Meeùs

nu vergelijken

 • Twee weken bedenktijd
 • Snelle schadeafwikkeling
 • Geen opzegtermijn

Er is ook de HEMA Scooterverzekering beperkt casco of allrisk dekking, ook wel casco. Een allrisk dekking dekt ook schade toegebracht aan jouw eigen brommer, die dekking geldt eigenlijk alleen voor schade toegebracht door de natuur of voor kosten bij een diefstal. Je kunt de verschillende opties voor een HEMA Scooterverzekering bekijken en hier dan zelf een goede keuze tussen maken.

hema scooter verzekering

Een scooter verzekeren bij HEMA? Geef uw mening door!

HEMA scooterverzekering
4.5 (89.23%) 26 votesHema Dekkingen
Beschadiging andersmans bezit Ja
Beschadiging aan eigen bezit Optie
Diefstal Optie
Schade natuur Optie
Schade opzittende Optie
Pechhulp Optie
Rechtsbijstand Optie
Poliskosten € 8.00,-
Eigen Risico € 0,-
Polisvoorwaarden [downloads]
- Gemakkelijk online verzekeren
- Meest Complete dekking
- Direct op te zeggen

Er is ook de HEMA Scooterverzekering beperkt casco of allrisk dekking, ook wel casco. Een allrisk dekking dekt ook schade toegebracht aan jouw eigen brommer, die dekking geldt eigenlijk alleen voor schade toegebracht door de natuur of voor kosten bij een diefstal. Je kunt de verschillende opties voor een HEMA Scooterverzekering bekijken en hier dan zelf een goede keuze tussen maken.

 Let op:
Het gebeurt wel is dat bij het inzien van de polis, je misschien een andere verzekerings- bedrijf ziet staan. Dit klopt verzekeraars doen dit waarschijnlijk omdat samen de schade te kunnen betalen. Doordat de bedrijven dus gezamenlijk een rekening controleren, kunnen hoge schade- claims worden bekostigd zonder dat verzekeringen het risico heeft verlies te maken. Wij bij vergelijken-scooterverzekering.com scannen foutieve links.

Bovendien zijn er nog aanvullende dekkingen waar je uit kunt kiezen. Je kunt jezelf bijvoorbeeld voor rechtsbijstand laten verzekeren, maar je kunt ook voor een ongevallenverzekering kiezen.Met die aanvullende verzekeringen kun je de HEMA Scooterverzekering helemaal naar smaak maken en dus optimaal van onze verzekeringen gebruik maken

Heb je al een Scooterverzekering maar zou je graag een HEMA Scooterverzekering willen nemen? Dan kun je erg gemakkelijk overstappen, HEMA helpt jou hier namelijk graag mee. Je hoeft alleen maar aan te geven waar je nu een verzekering hebt en vanaf wanneer je wilt overstappen. Hierna kun je van de online productwijzer gebruik maken en kun je een overzicht van alle voorwaarden teruglezen. Zo biedt onze HEMA Scooterverzekering behalve een goede premie voor een prima dekking nog veel meer service.


Premie berekenen

Kennis nummer #1Beoordeling

Kennis nummer #1Vergelijk

Kennis nummer #1
Vragen over de scooterverzekering
van HEMA ?


 • +
  Het is mogelijk om het kenteken te schorsen, dit kan bij de RDW. Zodra het kenteken geschorst is mag de brommer niet meer op de openbare weg staan en natuurlijk zeker niet rijden. Vanaf de datum van de schorsing is de polis op te schorten. In Mijn Meeùs kan de polis beëindigd worden. Zodra het kenteken weer actief is kan dezelfde polis weer worden geactiveerd.
  Meer informatie
  +
  Scooter verzekeren zonder rijbewijs?
  Het klinkt aantrekkelijk om je ouders een verzekering voor jou te laten afsluiten, omdat zij een lagere premie betalen. Omdat zij dan echter staan geregistreerd als bestuurder terwijl jij de weg op gaat, kan je verzekeraar weigeren uit te keren in het geval van schade. Hierom is het niet aan te raden om je ouders een verzekering voor je te laten afsluiten.
  +
  HOE MOET IK EEN SCOOTER OVERSCHRIJVEN (OP NAAM) Wanneer je een nieuwe scooter koopt is het in Nederland verplicht, deze scooter op een naam zetten. Het Rdw erkend voertuig bedrijf dat bevoegd is om deze scooter op je naam te zetten. Dit kantoor moet (VT) bevoegd zijn. Wat staat voor "tenaamstelling Voertuigbranch" Als dit niet lukt kan het ook op het postkantoor...
  +
  BEN IK VERZEKERD ALS JE EEN AUTORIJBEWIJS BEZIT EN OP EEN SCOOTER WILT RIJDEN? Indien je in het bezit bent van een geldig Nederlands autorijbewijs Categorie B, of Motorrijbewijs Categorie A. Dan hoef je geen apart bromfietsrijbewijs te hebben. Dit wordt automatisch bijgeschreven op je rijbewijs. Je hoeft hiervoor ook geen apart bromfietsexamen te doen. bron rijksoverheid.nl
  +
  Je moet minimaal 16 jaar zijn als je een scooter wilt overschrijven. Veder moet je ook in Nederland wonen en in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. Veder zijn de tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs nodig om een scooter op naam te zetten.
  +
  Niet bij elke scooterverzekeraar betaal je 21% assurantiebelasting. Bij sommige scooterverzekeraars zit de assurantiebelasting al meegerekend in de premie per maand. De assurantiebelasting wordt dus in ieder geval altijd wel betaald.
  +
  Je kan wijzigingen altijd doorgeven. Hiervoor moet je altijd het adres van de verzekeraar hanteren. Kijk onder het kopje “aanbieders scooterverzekeringen” voor het overzicht scooterverzekeraars met de bijbehorende adres gegevens en polisvoorwaarden etc.
  +
  Als jij de eigenaar bent van de scooter is het wettelijk verplicht om het voertuig te verzekeren (wa) . De w.a. verzekering staat voor ‘wettelijke aansprakelijkheid’. In het wa verzekeringspakket zijn bepaalde risico’s gedekt.
  +
  Ja je kunt hier op de site direct naar de juiste verzekeringsaanvraag module worden doorgestuurd.
  +
  In Nederland geldt dat jouw voertuig verzekerd moet zijn zodra het kenteken op jouw naam staat. Je moet dus minimaal een WA verzekering hebben zodra jij de eigenaar bent. Dit heet ook wel een verzekeringsplicht. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een meer uitgebreide dekking, zoals een WA plus Diefstal dekking of WA plus Casco dekking.

 • Waarom HEMA

  • Scherpe premie
  • Startkorting 55%
  • Nieuwwaarderegeling

  Dekking

  U kunt kiezen uit:

  • WA-bromfietsverzekering Als u met uw bromfiets schade veroorzaakt bij andere verkeersdeelnemers (voertuig en/of persoon) dekt deze verzekering de kosten
  • WA + Diefstal bromfietsverzekering Met deze dekking bent u naast de WA-dekking verzekerd voor schade aan uw bromfiets die niet door uzelf is veroorzaakt. Dus u bent niet alleen verzekerd tegen diefstal, maar ook tegen schade door bijvoorbeeld weersomstandigheden of kortsluiting
  • WA + Diefstal + Aanrijding bromfietsverzekering [allrisk] Met deze bromfietsverzekering bent u, naast de bovenstaande dekkingen, ook verzekerd tegen schade aan uw bromfiets door ongelukken door uzelf veroorzaakt.